Спортно-техническият директор на Септември Кристиян Добрев обяви, че българските тимове

...
Спортно-техническият директор на Септември Кристиян Добрев обяви, че българските тимове
Коментари Харесай

Добрев: Тежка загуба, в България трудно ще срещнем такъв отбор, гледах и ЦСКА, изоставаме много

Спортно-техническият шеф на Септември Кристиян Добрев разгласи, че българските отбори изостават в избрани основни съставни елементи на футболната игра даже от сформира като Кривбас (Криной рог). Директорът на столичани сподели това пред Sportal.bg след тежкото проваляне с 0:5 от украинския състав. Добрев добави, че е гледал мачове в Турция на доста родни отбори, в това число и на водача в efbet Лига ЦСКА - София, и си е затвърдил мнението, че клубовете ни изостават по отношение на международните трендове.

“При подобен резултат не знам дали има нещо положително. След като загубиш с повече от два или три гола, има проблем. Така че можем да си създадем изводите, да забележим къде позволяваме неточности, тъй като против добре спретнат, стилен тим, който пресира добре и прави прекрасен преход, изпитваме съществени проблеми. Ще би трябвало да се работи малко повече, с цел да не се позволяват тези неточности в шампионата. Една такава загуба работи потискащо, демобилизиращо на целия тим. Знаете, че нашият отбор е формиран от повече млади футболисти и тези отрицателни резултати не им дават опция да разкрият капацитета, с който разполагат.

Ако има нещо хубаво, това е, че мачът свърши и ще си създадем заключения. Като се замисля, може би в българския шампионат мъчно ще срещнем толкоз динамичен и нападателен тим. Така че нашите проблеми си ги знаем против такива съперници, само че по-генералното е, че изпитваме компликации във фаза отбрана. Върху това би трябвало да работим. В предни позиции постоянно сътворяваме положения, които в някои мачове осъществяваме, в други - не съумяваме. Треньорският щаб ще си направи заключения. Хубаво е, че видяхме проблемите, тъй като в шампионата не би трябвало да позволяваме такива резултати. Знаем, че ни предстоят сложни дуели, в които би трябвало да се представим в по-добра светлина ”, сподели Добрев, след което даде своето мнение къде са огромните проблеми на българския футбол.

“Надявам се в контролата с Левски да изглеждаме по-добре. Пак споделям - толкоз динамичен и нападателен тим, изключително в преход от отбрана в нахлуване, мъчно ще срещнем в България. Украинските футболисти ни превъзхождат като експанзия, динамичност и физика даже. Това са генерални проблеми освен в нашия тим, а и в българския футбол. Отстъпваме в тъкмо тези значими съставни елементи на актуалния футбол и когато срещнеш подобен тим, съумява с малко положения да ти сътвори огромни проблеми.

Надявам се равнището на българския футбол да се увеличи. Но тук, в Турция, тимовете, които успяхме да ги следим, се затвърждава мнението, че много изоставаме от актуалните трендове. Причините не са една и две. И всички, които сме във футбола, носим голяма виновност. Може би като се изключи Лудогорец, всички други тимове, имах опцията да виждам ЦСКА против един австрийски отбор, безусловно по същия метод протече мача. Компактен тим, с неповторим преход, с бързи и скоростни офанзиви. Българските сформира изпитват изключителни компликации при подобен вид тимове. А това е действителността в актуалния футбол. За жал не са положителни и нашите резултати тук, което е мерило за равнището на българския футбол генерално. Моето мнение, може и да е нескромно, в нашия тим доминират положителни български футболисти, само че когато те се срещнат с бързи, атлетични, научени и нападателни тимове, изпитват огромни компликации.

Изоставаме, това е видно за всички. Причините не са една и две. Като се стартира, че никой не оказва помощ на българския футбол, страната не се ангажира. А знаем, че в случай че няма помощ от страната, няма по какъв начин да се получи. Какво имам предвид като помощ - да се строят игрища и терени, да се влага в фрагменти, образованието също ни куца - треньорско, директорско и на вкякакво равнище. Така че уповавам се нещата да ги отлепим, с цел да може всеки един българин да се усеща горделив и удовлетворен, когато вижда, че български тим се показва добре. Напоследък нямаме положителни резултати, само че се надявам в бъдеще да го подобрим ”, обясни спортният шеф на Септември, който даде своята прогноза в идната борба за оцеляване в елита.

“Отборите в крайната шестица, поставям и нашия включително, се знаят. Там всеки може да победи обозримия си съперник. Няма тим, който да се отличава, да е доста добър или пък толкоз слаб, че да бъде отписван от всички. Спартак (Варна) е финален, само че взе много добър треньор за българските стандарти, който ще вкара дисциплинираност, ред и хрумвания в този тим. Хебър с Владо Манчев няма да бъде тим за подценяване. Пирин, ние, Берое и Ботев (Враца) - това са шестте тима, които би трябвало да дефинират кои два ще изпаднат. Вярвам, че нашият тим има благоприятни условия да бъде в една по-спокойна конюнктура.

Всеки самичък дефинира по какъв начин да развива своя клуб. Нашата наклонност за развиване на млади футболисти ни се получава добре. Знаем, че ще срещнем компликации и ще има съмнения, само че не ни отчайва. Не бих споделил, че не ни тормозят резултатите, които позволяваме в контролите. Не са това, което би трябвало да бъдат, само че съгласно мен тимът седи добре, пробва се да дава максимума и си мисля, че съперниците, които ще срещнем в българското състезание, ще бъдат една концепция по-лесни като игра и като футболисти за превъзмогване. А ние в случай че не играем добре, не успеем да си осъществяваме ситуациите и респективно дребното положения пред нашата врата биват вкарани, ще имаме проблеми и няма да можем да печелим ”, безапелационен е Кристиян Добрев.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР