Спортният празник под надслов ''Игрите от вчера и днес'' беше

...
Спортният празник под надслов ''Игрите от вчера и днес'' беше
Коментари Харесай

Празник под надслов ``Игрите от вчера и днес`` бе част от програмата на Банско по случaй празника на града

Спортният празник под надпис ''Игрите от през вчерашния ден и днес'' беше част от програмата на Община Банско по случaй празника на града. Малки, огромни и още по-големи девойки и момчета се забавляваха в ритъма на песнички, познати от деветдесетте и с игрите на своите дядовци и баби.

Лошото време в никакъв случай не е било спънка за игра и изцяло актуализирания физкултурен салон на гимназията по електроника и електротехника даде опция събитието да се случи. Гости на игрите бяха: Асен Тренчев, труженик на банските обичаи и дух, който плени децата с живописен роман за игрите от своето детство, както и Треньора на генерации скиори описа истории за първите спортисти в града ни. Игрите бяха публично открити от заместник-кмета Ивайло Ръхов.



Доайена на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров, описа по какъв начин се е зародил спорта и увлекателни истории за първите спортисти в града ни. Асен Тренчев, труженик на банските обичаи и дух, плени децата с колоритните си мемоари за игрите от своето детство и описа на учениците по какъв начин е играл с приятелите си във времето когато не е имало физкултурни салони. Бай Асен, близо 90-годишен, направи атрактивна проява на играта Челик и спомни по какъв начин са си правили топки от животинска четина. Двамата ветерани сграбчиха кокилите направени особено за събитието и по-късно помогнаха на всички искащи да опитат от това нелесно предизвикателство.



Два часа в дъждовния ден, повече от 100 деца прекараха в игри от времето на своите дядовци и баби. Разделени на групи под управлението на професионални треньори от локалните клубове децата играха в игрите: сляпа баба, спускам спускам забрадка, ластик, пийнал морков и доста други.



Атрактивен край на спортния празник, сложи обичаната ''дъга магарица'' и всички участници се събраха за фотография за спомен от този ден. В чест на празника на града учениците си потеглиха с тематични дарове, обезпечени от Община Банско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР