Спортният министър на България Радостин Василев и този на Унгария

...
Спортният министър на България Радостин Василев и този на Унгария
Коментари Харесай

България отказала обща позиция на 35 държави срещу Русия и Беларус в спорта

Спортният министър на България Радостин Василев и този на Унгария са единствените в Европейски Съюз, които не поддържаха обща позиция, в която се желае да бъдат спрени правата на състезателите от Русия и Беларус поради войната в Украйна, оповестява imsidethegames.biz, представен от „ 24 часа “.

Общата позиция е на 35 спортни министри, в това число 25 от страните - членки на Европейски Съюз.

В позицията се желае интернационалните спортни федерации да спрат правата на Русия и Беларус поради войната.

Групата на министрите упорства всички, свързани с властта на Русия и Беларус неотложно да бъдат отстранени от позициите, които заемат в спортните организации. Особено тези, които са тук-там, които имат въздействие.

Международните федерации и други уредници на надпревари са помолени да прекратят всички контракти за телевизионни права на територията на Русия и Беларус.

Тази позиция повтаря резолюцията, която бе призната през март от 37 страни.

В нея те приканиха на Русия и Беларус да бъдат отнети всички семейства на надпревари под егидата на интернационалните федерации, да забранят на руснаци и беларуси да вземат участие в надпревари на открито, както и да бъдат подхванати стъпки за „ ограничавания на спонсорството от юридически лица, свързани с Русия и Беларус “.

Унгария и Швейцария подписаха декларацията през март, само че не поддържаха позицията. Членът на Европейски Съюз България също отсъства от групата.

Новата обща позиция надгражда резолюцията от март, в която на руснаци и беларуси бе позволено да се състезават, само че без национални флагове, знаци и химни, както и да се следи за тяхната индиферентност към политиката на Русия и Беларус.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР