Спортният журналист Радостин Любомиров публикува сърцераздирателна история в личния си

...
Спортният журналист Радостин Любомиров публикува сърцераздирателна история в личния си
Коментари Харесай

Майка на 6-годишно дете се нуждае от помощ, за да пребори тежко заболяване

Спортният публицист Радостин Любомиров разгласява сърцераздирателна история в персоналния си профил във Facebook. Ето какво написа той:

" Катрин е от Перник, на 27 години и е майка на 6-годишния Кристиян. Едно извънредно надарено дете, което съм сигурен, че доста скоро ще бъде звезда на футболен клуб Миньор (Перник). От 2014 година, когато й слагат диагноза " множествена склероза ", положението й последователно се утежнява. Надежда да пребори подлата болест ѝ дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център " Пирогов " в Москва, с дълготраен опит в лекуването на Министерски съвет заболели, посредством автоложна трансплантация на хемопоетични стволови кафези (АНSСT).

Това е тип лекуване, което към този момент не се поема от НЗОК в България, при което имунната система безусловно се унищожава посредством химиотерапия, след което се възвръща посредством вливане на лични стволови кафези. От болничното заведение дават огромен % успеваемост на метода за стопиране на автоимунния развой.

Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лекуване, напредъка на болестта е спрян. На този стадий това е най-ефективния способ за реализиране на дълготрайна ремисия и преодоляване на автоимунния развой.

Силно се надяваме лекуването да помогне и на Катрин, само че сумата, избрана от болничното заведение е 55 000 EUR и не е по опциите на нея и на нейното семейство. Необходими са и спомагателни средства за образуване на пътуването ѝ до Москва, като цената на самолетните билети варира в необятен диапазон, от 1000 до 2500 Евро според от изискванията, предлагани от самолетната компания.

Датата, за постъпване в болничното заведение, е избрана за месец октомври 2022 година. Имаме разполагаем по-малко от два месеца, с цел да съберем нужната сума. Нека дружно да помогнем на Катрин да възвърне здравето си, с цел да може да продължи да се грижи пълноценно за детенцето си! Всяка помощ е значима и носи вяра ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР