Спортният и луксозен Mercedes-Benz SL започва своето родословие с прочутия

...
Спортният и луксозен Mercedes-Benz SL започва своето родословие с прочутия
Коментари Харесай

Новият Mercedes-AMG SL залага на текстилен покрив

Спортният и първокласен Mercedes-Benz SL стартира своето потекло с фамозния спортен автомобил 300 SL от 1952 година, основан за участия в Гран При. През 1954 година е показана уличната версия на 300 SL с отварящи се нагоре порти, носеща името Gullwing (крило на чайка). Първият открит модел 190 SL дебютира през 1955 година

Оттогава бяха пуснати шест генерации на именития роудстър, а в този момент Mercedes-Benz показва и седмата генерация на SL. Разработката на новия модел за първи път е поверена на спортното поделение AMG и автомобилът е смайващо динамичен.



Новият Mercedes-AMG SL слага още един крайъгълен камък в 70-годишната история на модела, минал от пълнокръвна спортна кола до първокласен състезателен кабриолет. Той съчетава спортния дух на истинския SL с неповторимия разкош и софтуерно съвършенство, присъщи за актуалните модели на Mercedes-Benz. С вълнуващия си дизайн, модерни технологии и характерности на шофирането, Mercedes-AMG SL задава стандартите в сегмента на първокласните спортни коли.



Най-новата версия на именития роудстър Mercedes-Benz SL се завръща към спортните си корени и идва зареден с мощен V8 битурбо мотор от AMG. Новият първокласен открит модел Mercedes-AMG SL още веднъж ще се предлага с 2+2 места, което го прави подобаващ за всекидневно шофиране. За първи път в 70-годишната си история, новият SL е със задвижване на всички колела и още веднъж залага на текстилен покрив, сходно на четвъртото потомство R129.

Каросерията на новия Mercedes-AMG SL e напълно нова. Корпусът е основан безусловно върху празен лист хартия, като нито един съставен елемент не идва от сегашния SL или от различен модел като GT Roadster. Новият Mercedes-AMG SL е основан на напълно нова платформа, направена от леки алуминиеви и магнезиеви сплави.



Теглото на роудстъра е понижено, макар че е повишен на дължина до 4705 мм, на ширина до 1915 мм, на височина до 1359 мм и при междуосие от 2700 мм. Твърдостта на каросерията е увеличена с 18%. За феновете на летни чувства, твърдият железен сгъваем покрив на кабриолета е сменен от хидравличен текстилен покрив, който се отваря или затваря изцяло автоматизирано за към 15 секунди при скорост до 60 км/ч.

Екстериорът впечатлява съчетавайки изчистения дизайн на Mercedes-Benz със спортния темперамент на AMG и типичните елементи за модела. Препратките към първото потомство на SL са забележими, а играта на светлините и сенките прави цялостното образно усещане на автомобила извънредно леко, с цел да стане ясно още от пръв взор, че новият SL се връща към своите спортни корени.



Кабриолетът Mercedes-AMG SL се отличава с типичен профил с дълъг челен похлупак и изтеглен обратно интериор. За принадлежността към гамата на AMG свидетелства необятният отвор на трапецовидната радиаторна решетка с огромна трилъчева звезда в центъра. Около решетката са новите скосени фарове. Отзад е инсталиран прибиращ се спойлер, а светлините са извити и заострени.

Интериорът на Mercedes-AMG SL превежда традицията от първия 300 SL роудстър в новите, съвременни времена. Новата версия на кабриолета съвършено комбинира спортните полезности и лукса. Фините материали и прецизната направа акцентират стандарта за най-високо равнище на комфорт.



Интериорът на новия Mercedes-AMG SL е композиция от кожа, алуминий и въглерод. Воланът е полегат в долната си част и е прочут от други модели на Mercedes-AMG. Данните от инструментите се демонстрират на 12,3-инчов екран пред лидера, а на централната подпора е подложен 11,9-инчов сензорен екран на мултимедийната система, който се контролира по ъгъл на надолнище.

Цялостният дизайн на кокпита, в това число регулируемия централен екран в централната подпора, е фокусиран върху лидера. В новия кабриолет е внедрена интуитивната мултимедийна система MBUX от последно потомство, като тук предлага и характерно наличие за моделите AMG. Спортните предни седалки обгръщат телата на лидера и пасажера.



Подглавниците им са снабдени с вентилационни дефлектори, с цел да поддържат топъл въздух към врата при студено време. В същото време изцяло новата идея за вътрешно пространство с 2+2 места предлага повече място и функционалност. Задните седалки усилват практичността на автомобила и оферират място за хора с височина до 1,50 метра. Формулата за сядане 2+2 подсказва, че вторият ред е предопределен за деца.



При премиерата си, новият Mercedes-AMG SL ще се предлага със задвижване от два разновидността на 4,0-литровия V8 битурбо мотор на AMG. Топмоделът SL 63 4Matic+ разполага с V8-цилиндров мотор, който развива мощ 585 к.с. и обезпечава оптимален въртящ миг от 800 Нм. Максималната скорост на автомобила е 315 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,6 секунди.

При модела Mercedes-AMG SL 55 4Matic+ моторът V8 обезпечава 476 к.с. и оптимален въртящ миг от 700 Нм, като форсира до 100 км/ч за 3,9 секунди, а оптималната му скорост е 295 км/ч. Всички разновидности на Mercedes-AMG SL са оборудвани с 9-степенна автоматизирана скоростна кутия.



За първи път от основаването си новият SL ще се предлага със задвижване и на четирите колела. Двата модела V8 са оборудвани с технология AMG Performance 4Matic+. С тази умна система за задвижване изменчивото систематизиране на въртящия миг към предната и задната ос предлага оптимално сцепление на колелата.

Водачите могат да разчитат на висока непоклатимост при ръководство и оптимална сигурност при всевъзможни условия. Активното окачване AMG Active Ride Control с дейна стабилизация против наклоняване, кормилно ръководство на задната ос, предлаганата по желание ефикасна керамична спирачна система AMG и революционната технология на фаровете Digital Light в общоприетия пакет, изострят спортния профил на новия Mercedes-AMG SL.

Очаква се новият роудстър Mercedes-AMG SL да бъде показан на българския пазар от „ Силвър Стар” напролет на 2022 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР