Спортният директор на Берое Валентин Грудев отговори на феновете, които

...
Спортният директор на Берое Валентин Грудев отговори на феновете, които
Коментари Харесай

Спортният директор на Берое застана зад треньора

Спортният шеф на Берое Валентин Грудев отговори на почитателите, които желаеха оставката на треньора Александър Томаш след шокиращата загуба с 0:1 от Витоша Бистрица в Стара Загора. Според началника в старозаторския клуб не е работа на последователите да дефинират кадровата политика в клуба. Той счита също по този начин, че даже и да се стигне до разлъка с Томаш, това няма да помогне изключително.

" За мен персонално този мач беше позор. Това мога да кажа. Бездушие от 80 % от футболистите. Въпреки всичко, което през тази седмица треньорите наблягаха – експанзията, обстоятелството, че ще пристигна един тим, който умее да се затваря… Ние нямаме право да се оправдаваме с това. Просто видях едно цялостно безсърдечие в една огромна част от футболистите. За мен това е закононарушение, в смисъл подобен – всеки тим може да загуби, не подценявам триумфа на Витоша, момчетата им се раздадоха на 150 % и беше ясно, че ще се затворят против нас. Ние обаче не можем по този начин да продължаваме. Някои от играчите би трябвало да се замислят за бъдещето си, най-вероятно ще стигнем до разлъка с някои от тях, които си имат контракти.

В съблекалнята всички мълчат със сведени глави. Аз им споделих, че се срамя от тази среща. Това им споделих. На огромна част от тях може би им е тежко от загубата, само че на терена не демонстрираха по какъвто и да е метод, че желаеме да обърнем обстановката. Много слаба игра през днешния ден.

Оставка на Томаш? Първо, към публиката – за оставките си има управление, което преценя по кое време да изиска оставката на даден треньор. Това е моята позиция като състезателен шеф. Публиката поддържа тима и може да търси съображения за оставки, само че не по този метод да ми идват 70 индивида горе и да търсят надали не някаква разпра с някого. Има си управление, което ще реши за оставките. Всеки тим има такива моменти и тъкмо в този момент нямам доверие, че някаква оставка ще промени нещо.

Големите рецензии – главно към мен – са по отношение на късата аварийна пейка. Да, по този начин е, тъй като имаме контузени, имаме и осъдени. Срещу тези, които сега не оправдаха доверието, ще се вземат ограничения, само че в този момент и да освободим някого, няма по какъв начин да запълним групата. Младите момчета са въпреки всичко много неопитни.

Да се наложат санкции е най-лесно. Самите футболисти би трябвало да си трансформират мисленето, да се раздават на 150 % за този тим, за този град, а не да се срамим аудитория и управление поради тях сега. Това би трябвало да променим. Относно освобождение на някои играчи, има си време за играчите с контракти, които не се раздават и не играят нападателно, по този начин да се каже не болеят за тима, ще се разделим, когато би трябвало.

В последна сметка ще преценим какви шансове имаме поради оставащите мачове и първо след мача против ЦСКА, по-късно стратегия и по този начин нататък. Ако би трябвало, ще доиграваме шампионата с огромна част от юношите. Имаме и двама осъдени – Бандаловски и Охене, които ще се завърнат. Не считам, че един подобен мач дава учредения за повдигане на бялото знаме. Имаше обстановки, в които можехме да поведем, а мачът – да се развие по различен метод. Сега можеше и друго да си приказваме. Това обаче не е моето опрощение. Сега споделям, че имаше безсърдечие в огромна част от футболистите. За едно такова безсърдечие не са отговорни треньорите. Как смятате, че спортно-техническото управление приказваме на играчите?

Ние не се крием, не заряваме главите като щрауси в пясъците. В момента би трябвало да се вземат съответни решения, спортно-технически най-много, а не да се избързват да се приказват неща, които са отвън футбола. На мен ми е още по-неприятно спрямо почитателите, които идваха да търсят сметка. Има задоволително време и управление, което може да преценя.

В момента следим някои футболисти с разтрогнати контракти, само че казусът е в това, че доста от тях са със слаба физическа подготовка. Няма кой различен да ни реши проблемите с изключение на тези играчи, които са вътре, дружно с юношите. Това са хората.

В една цивилизована страна, за каквато имаме искания, че сме, би трябвало управлението да преценя за оставките, а в този момент се получиха борби с почитателите. Те имат право да желаят оставки, само че няма по какъв начин да ни споделят: „ би трябвало водачът на рейса да бъде треньор”. Това са несериозни неща. В клуб като нашия е обикновено да има по-дълготрайна устременост и визия за тима, а не при кратковременен спад да се слушат такива изявления от някои фенове”, разяснява афектираният Грудев.
Първа лига 25 кръг, понеделник 11 март  Берое 0:1краен резулат  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР