Спортният арбитражен съд (КАС) оттегли двугодишната забрана на Манчестър Сити

...
Спортният арбитражен съд (КАС) оттегли двугодишната забрана на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Забраната падна - Манчестър Сити ще участва в евротурнирите

Спортният трибунал (КАС) отдръпна двугодишната възбрана на Манчестър Сити отвън европейските клубни шампионати, наложена на 14 февруари, 2020, за нарушение на разпоредбите на Финансовия феърплей. Това стана ясно от решението на КАС, в което се прибавя, че " жителите " би трябвало да заплатят санкция от 10 млн. евро, вместо от в началото наложената парична глоба от 30 млн. евро.
 Сити още веднъж трансферира границата от 90 попадения, разгроми Брайтън като посетител
Сити още веднъж трансферира границата от 90 попадения, разгроми Брайтън като посетител

Стърлинг с хеттрик

През февруари европейската футболна централа отсъди, че британският клуб е направил съществени финансови нарушавания в интервала 2012-2016, заради което извади за две години отбора от присъединяване в евротурнирите и го санкции с 30 милиона евро. Ръководството на Сити незабавно апелира решението и съобщи, че обвиняването е незаслужено. След в началото чуване и отсрочване на решението за понеделник, 13 юли, " жителите " получиха отличната новина, че следващата година още веднъж ще са в най-престижния европейски клубен шампионат.

" КАС прегледа обвиняванията в нарушаване на Финансовия феърплей и ги счете за неоснователни или погасени по отминалост. След деликатно преразглеждане, от Спортния трибунал взехме решение да не постановяваме толкоз недопустимо наказване единствено поради обстоятелството, че от Манчестър Сити не са сътрудничили на следствието. Въпреки това, от Панела на КАС се взе решение клубът да заплати забележителна санкция, която бе понижена от 30 на 10 млн. евро ", се споделя в изказването на КАС.
 Де Бройне остава сигурно в Манчестър Сити
Де Бройне остава сигурно в Манчестър Сити

Белгиецът не е обезпокоен, че тимът може и да не играе в Шампионската лига идващите два сезона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР