Спортният арбитражен съд (КАС) официално потвърди решението на Международната футболна

...
Спортният арбитражен съд (КАС) официално потвърди решението на Международната футболна
Коментари Харесай

КАС призна ЦСКА за спортен наследник на фалиралото дружество

Спортният трибунал (КАС) публично удостовери решението на Международната футболна централа (ФИФА) от предходната година и призна ЦСКА за състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение. Това стана ясно от решения по делото на управител Сокена Ба против ФИФА и ЦСКА в Лозана.
Според КАС надвиват причините, че точно този клуб е правоприемник на банкрутиралия ЦСКА. " От значение са име, цветове, почитатели, история, спортни достижения, титли, стадион, лист на играчи и исторически фигури, които му разрешават да се отличава от останалите клубове ", се споделя в решението и се прибавя: „ ЦСКА би трябвало да се смята за същия клуб като първичния дебитор или най-малко " спортният правоприемник " на първичния дебитор и че може да носи отговорност за отговорностите “.
 Триумф: ЦСКА завоюва Купата на България след триумф над Арда Триумф: ЦСКА завоюва Купата на България след триумф над Арда
Отборът на ЦСКА завоюва Купата на България, откакто победи Арда с 1:0 на финала в шампионата. В воин ча " алените " се трансформира запаса...
В умозаключение съдът в Лозана удостоверява решенията на ДК на ФИФА, които са, че ЦСКА не е задължен да заплати 50 000 евро на Сокена Ба, защото тя не е предявила претенциите си и в делото по несъстоятелността в Софийски градски съд.
Още преди години от „ аления клуб “ твърдяха, че ФИФА неправилно ги смята за състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение, тъй като Световната централа не признава, че собствеността, лицензът, футболните тимове и юридическото лице на ЦСКА се разграничават от тези на остарялото сдружение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР