Спортните клубове в община Разград могат да кандидатстват за финансова

...
Спортните клубове в община Разград могат да кандидатстват за финансова
Коментари Харесай

Спортните клубове в Разград могат да кандидатстват за финансова помощ

" Спортните клубове в община Разград могат да аплайват за финансова помощ ", заяви основният специалист в общината Валери Бойчев.

Председателите на клубовете, разрастващи подготвителна, спортна и спортно-туристическа активност на територията на общината би трябвало да подават заявките за подкрепяне до 20 декември. Документите се подават в деловодството на общината.

Към заявките би трябвало да бъдат приложени и протоколи от извършените спортни мероприятия и надпревари през миналата календарна година, постигнатите резултати от състезателите и други.

Комисия, назначена със заповед на кмета, ще заключи резултатите и ще извърши разпределението на средствата до 10 януари. Спортните клубове и туристическите сдружения, които пропуснат периода за кандидатстване, както и тези, които не дават отговор на изискванията за финансово подкрепяне според Наредбата, няма да могат да употребяват дотация.

Освен това клубовете и сдруженията, които не са отчели получените финансови средства, преведени по траншове до 12 декември ще бъдат лишени от подкрепяне.

През актуалната година дотации са получили общо 16 клуба, като размерите на средствата са изчислени съгласно особено създадена система за точкуване.

Данните от разшифровката на разноските на активност " Спортни бази и спорт за всички " демонстрират, че в бюджета за 2021 година на община Разград общата сума на дотацията на спортните клубове е била в размер на 141 000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР