Спортисти от 104 страни ще спорят за медалите на Световното

...
Спортисти от 104 страни ще спорят за медалите на Световното
Коментари Харесай

Боксьори от 104 държави ще участват на Световното първенство за мъже в Узбекистан

Спортисти от 104 страни ще спорят за медалите на Световното състезание по бокс в Узбекистан, оповестиха от Международната боксова асоциация (IBA).

" Фактът, че толкоз доста страни изпращат свои боксьори в Узбекистан, е позитивен сигнал и доказателство за бързото развиване на нашия спорт по света ", сподели презодентът на IBA Умар Кремльов.

" Основната цел на IBA е да сътвори благоприятни условия за всички боксьори, с цел да могат да се състезават и да покажат най-хубавите си качества на интернационално равнище. Днес IBA сполучливо прави това, давайки образец за това по какъв начин една интернационална федерация би трябвало да се отнася към своите спортисти. Очакваме с неспокойствие да бъдем домакини на едно незабравимо съревнование в Ташкент в тясно съдействие с Федерацията по бокс на Узбекистан ", добави руснакът.

През февруари 2022 година Международният олимпийски комитет (МОК) предложи да не се позволяват съветски и беларуски спортисти до присъединяване в надпревари поради войната в Украйна, само че на 5 октомври IBA анулира наказването на съветските и беларуски боксьори, които още веднъж имат право да се състезават с националните си знаци.

Световното състезание за мъже ще се организира в Ташкент от 1 до 14 май, а наградният фонд ще бъде 5.2 милиона $.

На 4 април боксовата федерация на Англия разгласи, че спортистите й няма да вземат участие в шампионата поради допускането на руснаци. По-рано Съединени американски щати, Полша, Швейцария, Нидерландия, Ирландия, Чехия, Швеция, Канада и Украйна също отхвърлиха присъединяване на Световните шампионати по бокс за мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР