Спортист №1 на Община Сандански за 2019 година Йордан Янчев

...
Спортист №1 на Община Сандански за 2019 година Йордан Янчев
Коментари Харесай

Йордан Янчев: Бяхме готови за 5-6 А норматива за Токио

Спортист №1 на Община Сандански за 2019 година Йордан Янчев е отчаян, че Олимпийските игри в Токио бяха отсрочени с една година поради пандемията от ковид, само че счита, че здравето е преди всичко.

 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу @@@

“С националния тим тренирахме доста интензивно тъкмо за тези олимпийски игри и да покрием норматив още през април – след една седмица трябваше да имаме съревнование. Почти всички бяхме подготвени да покрием нормативите, несъмнено в плуването щяхме да имаме петима или шестима индивида с “А” нормативи, което щеше да е доста огромно достижение. Но очевидно по този начин е трябвало да бъде и е по-добре за всички. Разочаровани сме, само че в последна сметка здравето е на първо място”, сподели санданчанинът в изявление за телевизия “Запад” .

 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу @@@

“Никой в цяла България не плува. В някои страни може и да плуват, само че ние не знаем. Тренираме по два пъти дневно – вършим сухи тренировки в приложението ZOOM пред погледа на треньорите. Те са ни споделили, че при първа опция, когато можем да плуваме, ще ни извикат на лагер. Но първо би трябвало да отвори някой 50-метров басейн в България, без значение къде. Тогава ще отидем там и ще стартираме да упражняваме. Но също по този начин и не се знае за къде ще упражняваме, тъй като всички състеания са отменени”, добави геният от Сандански.

Той също по този начин счита, че е бил подготвен тази пролет да стане първият българин с резултат под 3:50 минути на 400 метра свободен жанр: “Това щеше да остане в историята”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР