Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсеин изпусна

...
Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсеин изпусна
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: Квотата ми носи спокойствие

Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсеин изпусна златото на Световното състезание по битка в Казахстан, откакто на финала в категория до 62 кг позволи проваляне с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова (Киргизстан). Днес извоювала единствената олимпийска квота за България в битката се завърна на родна земя.

“За момента има повече наслада за квотата, тъй като конкуренцията беше мощна и не се знаеше дали изобщо ще стигна до нея. А и решаващата ми четвъртфитална среща беше малко напрегната. Като цяло се веселя, че взех квота. Разочарованието също го има, само че досега насладата е повече. Напрежението ми беше допълнително най-после. Хем усещах успеха, хем се притеснявах да не я изпусна.

Квотата е едно успокоение. Сега знам, че се сготвям за олимпийски игри. Имаме европейско състезание, имаме други шампионати. Мисля, че няма да се допусне спад във формата. Чак за Токио не мисля. Нека да съм жива и здрава, да упражнявам както до момента, да си взема това, което е мое в Токио. Това, което се очакваше от мен, го направих. Почти е на 100 % от това, което си бях поискала. Бях си поискала европейска купа, международна купа и квота, сребро е от международното, само че и това ме удовлетворява”, сподели Юсеин при завръщането си в България. Снимка: Костадин Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР