Спортист Своге записа драматична победа в регион Запад на ББЛ ...

Спортист Своге записа драматична победа в регион Запад на ББЛ

Своге с драматичен обрат срещу Микс в ББЛ А група

Спортист Своге записа трагична победа в район Запад на ББЛ А група. В среща от район Запад, която се изигра довечера в зала „ Триадица “ в София, отборът надделя Микс с 83:80 след доста обрати и наваксвайки двуцифрено закъснение в хода на срещата.

Победата бе седма за Спортист, който има и една загуба, до момента в който противникът му е с баланс 2-6.

След замяна на кошове на старта, столичният отбор взе леко преимущество и след 10 минути игра поведе с 24:19. Баскетболистите на Емил Горанов направиха серия от 20:3 първоначално на втория срок и се откъснаха с 12. Въпреки спада в играта си, Микс обаче още веднъж взе самодейността и не единствено че заличи пасива си, а на почивката още веднъж излезе напред – 50:44, като означи 9 тройки единствено за първото полувреме.

Баскетболистите на Теди Буков още веднъж дръпнаха с двуцифрена разлика малко след подновяването на играта. Своге на няколко пъти успяваше да изравни, а преди решителната част изоставането му бе съвсем минимално – 63:65. Интригата се резервира до последно, откакто двата отбора неведнъж си разменяха водачеството. В последните три минути разликата бе едвам едно владеене в изгода на Спортист, само че Микс направи някои пропуски и не съумя да стигне до нов поврат.

Гостите вкараха 50 от точките си в подкошието, като имаха преимущество и при наказателните удари (17/21 против 3/7).

Почти всички точки за спечелилите, които бяха без двама от водачите си Борис Матраков и Джими Хънт, пристигнаха от титулярите. 

Симеон Ценов приключи 21 точки и 14 битки, а дабъл-дабъл направи и Дамян Стоянов – 20 точки и 13 битки, като той има и 7 асистенции. Иван Ценов се регистрира с 16 точки, 15 има Иван Павлов, с 10 е Герасим Николов.

За Микс по 21 точки осъществиха Павел Теофилов (14 борби) и Марио Боянов. Борислав Николов вкара 15 точки, с 14 и 7 битки е Виктор Германов.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Източник: sportal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg