Спортист Своге детронира миналогодишния първенец в регион Запад на ББЛ

...
Спортист Своге детронира миналогодишния първенец в регион Запад на ББЛ
Коментари Харесай

Спортист Своге детронира Миньор 2015

Спортист Своге детронира миналогодишния отличник в район Запад на ББЛ А група Миньор 2015, печелейки третия дуел от финалната серия в столичната зала „ Триадица “ със 79:68. 

Първото полувреме на мача бе доста равностойно, като и двата тима разчитаха главно на играта в подкошието. Дълго време нито един от тях по този начин и не съумя да поведе с повече от 3-4 точки, само че преди почивката баскетболистите на Емил Горанов взеха леко преимущество при 39:33. Те вкараха първия панер и за второто полувреме, само че по-късно Миньор 2015 направи серия от 9:0 и стигна до цялостен поврат. 

Спортист въпреки всичко още веднъж съумя да вземе леко преимущество и последната част стартира при 48:46 в негова изгода. Играта продължи панер за панер, само че по-късно отборът от Своге поведе и с двуцифрен задатък, като до края не изпусна водачеството си. Тимът вкара единствено 2 тройки в мача, само че завоюва битката, а също така означи и повече наказателни удари. 

Най-резултатен за спечелилите бе Дамян Стоянов с 23 точки, до момента в който дабъл-дабъл от 14 точки и 14 битки записа Борис Матраков. 

За Миньор 2015, който бе водач в постоянния сезон,
Константин Паисиев се регистрира с 15 точки и 7 битки, а Георги Бързаков добави 13 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg