Спортист, добър ученик, добър син и отговорно 17-годишно момче -

...
Спортист, добър ученик, добър син и отговорно 17-годишно момче -
Коментари Харесай

Невинни жертви: Първи СНИМКИ на Крум и Валентина, пометени от младия джигит Георги на тротоар в Петрич

Спортист, добър възпитаник, добър наследник и отговорно 17-годишно момче - по този начин хората в село Първомай разказват Крум, който пострада в кървавия случай, разиграл се на улица " Цар Борис " в Петрич завчера. Малко след среднощ 18-годишен водач изтърва ръководството на колата си и се качи на тротоара, където под заслон от дъжда се криели към 15 деца.

Колата блъснала и изхвърлила от пътя си Крум и Валентина, а трето момиченце покрай тях било изтласкано в страни, наоколо до витрината на магазина зад тила на децата. После колата спряла, а писъци раздрали тишината в града.

Екипи на Спешен център пристигнали на място, а кракът на Крум бил откъснат, наложило се да го ампутират. Кръв оплиска мястото, литри кръв изгубиха и Крум и Валентина, която е с тежки контузии в болничното заведение и строшен крайник.



Шок за децата, потрес за потърпевшите и контузия, белязала за цялостен живот семействата на всички, стояли под навеса.

15-годишната Валентина, хубавица от село Тополница, тръгнала с приятелите си, да се поразходи в Петрич, след събора в селото и същия ден, само че не се прибра. Близките и получиха неприятната вест след среднощ. Тогава Валентина бе в безсъзнание със незабавна потребност от кръвопреливане, написа struma.com.



Днес и през вчерашния ден цяло село Тополница подарява кръв за момичето, други хора от Първомай се събират и подаряват, с цел да оказват помощ да Крум... Такава покруса Петрич не помни, споделят хората. Можеше да загинат доста деца при този случай, по тази причина през днешния ден Петрич излезе на митинг.

Шофьорът е наследник на някогашен служител на реда, известна фигура в Петрич, Пламен Попстоянов. Наскоро, от към 2 месеца, имал брошура. Купили му кола... Казват, че правил кръгчета с гневна скорост към девойките пред магазина, с цел да ги впечатли. Теренът бил хлъзгав и колата му понесла, не могъл да я овладее, по тази причина е станало произшествието, безапелационни са от полицията. А хората настояват, че е пилил гуми пред децата, с цел да покаже геройство.

Къде е истината - следва да се разбере. В момента Георги Попстоянов е в ареста. Прокуратурата повдигна обвиняване за породени тежки телесни повреди при злополука. Тази вечер петричани още веднъж ще стачкуват в центъра на града. С искане на заслужено наказване за водача и незабавни ограничения за надзор по пътищата.

Както БЛИЦ заяви, Районна прокуратура-Петрич притегли като обвинен 18-годишния Георги за осъществено от него закононарушение. Той е арестуван с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор за период до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР