Спортен център с многофункционална спортна зала и закрит олимпийски плувен

...
Спортен център с многофункционална спортна зала и закрит олимпийски плувен
Коментари Харесай

Държавата строи многофункционална спортна зала в Плевен

Спортен център с многофункционална спортна зала и закрит олимпийски плувен басейн ще бъде построена в Плевен.

Това сочи отговор на министъра на младежта и спорта Радостин Василев на парламентарен въпрос, заложен от народния представител от Българска социалистическа партия Илиян Йончев, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Илиян Йончев, Българска социалистическа партия
Строителството на многофункционалния състезателен център е залегнало в съдружното Споразумение за взаимно ръководство на Р България в интервала 2021 – 2025 година, като в допълнение изискване е той да е енергоефективен и да дава отговор на интернационалните спортно-технически нормативи.

Министерството на младежта и спорта към този момент е отправило запитване до община Плевен за опцията за обезпечаване на подобаващ терен за спортния център. Предвижда се общата застроена повърхност на Центъра да бъде към 22 хиляди кв.м., като в него ще се организират надпревари и тренировки по разнообразни типове спорт: баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, художествена гимнастика, спорт, битка, повдигане на тежести, бойни спортове, и други, като за задачата ще има съответната леглова база и голям паркинг.
Радостин Василев
В допълнение, два плана за реорганизация на спортна инфраструктура в Плевен ще бъдат финансирани от страната: първият е на отоплението на зала „ Спартак “ в Плевен в размер на близо 679 хиляди лева.; и още 206 хиляди лева за обезпечаване на налична среда и за ремонт на спортната зала, треньорските кабинети и съблекалните на КБИ „ Петромакс “, прецизира министърът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР