Спортен клуб по лека атлетика “Берое“ Стара Загора събира тази

...
Спортен клуб по лека атлетика “Берое“ Стара Загора събира тази
Коментари Харесай

Турнир по лека атлетика “Берое“ събира над 170 деца

Спортен клуб по лека атлетика “Берое “ Стара Загора събира тази неделя на стадиона под „ Аязмото “ над 170 деца под 14 и до 16-годишна възраст за присъединяване в обичайния шампионат „ Берое “. Началото на шампионата е планувано за 10 часа на 23 октомври, неделя. За присъединяване в шампионата са се записали деца от клубове от цяла България, които са постоянни членове на Българската федерация по лека атлетика.

Турнирът е значима контрола за децата преди старта на зимния лекоатлетически сезон, изясни Емилия Драгиева, член на управителния съвет на СКЛА „ Берое “. “В клуба се получиха и няколко имейла и поръчки за присъединяване в шампионата от учебни заведения и спортни клубове, които не са членове на БФЛА и нямат лиценз от Министерство на младежта и спорта. Те нямаше по какъв начин да бъдат включени в шампионата “, разясни Драгиева.

Състезанието ще протече в четири дисциплини, в които ще премерят спортните си благоприятни условия деца от разнообразни възрастови групи. Родените през 2010, 2011 и 2012 година ще се състезават в 60 метра безпрепятствено тичане за момчета и за девойки, скок на височина за девойки и 600 метра безпрепятствено тичане за девойки и за момчета.

В дисциплината 200 метра безпрепятствено тичане ще вземат участие девойки, родени през 2008 и 2009 година.

Всички участници в шампионата ще бъдат наградени с медали за първо, второ и трето място. Входът за ученическото съревнование по лека атлетика на стадион “Берое “ ще бъде изцяло свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР