Спортът е здраве, а липсата на достатъчно физическо движение има

...
Спортът е здраве, а липсата на достатъчно физическо движение има
Коментари Харесай

Признаците, че се нуждаем от повече движение

Спортът е здраве, а неналичието на задоволително физическо придвижване има отрицателен резултат върху цялостното ни положение. В последните седмици и месеци евентуално не сме се движили толкоз, колкото ни се е желало. Ако е по този начин, то тялото ни дава сигнали, в които е добре да се вслушаме и да се раздвижим още в този момент.

Стрес

Мислим си, че негов извършител е работата, която не харесваме, или пък фамилните проблеми и безпаричието. Но истината е, че неналичието на придвижване също способства за високите равнища на стресови хормони .

Дори единствено вървене, бягане или тренировки за разпъване три-четири пъти седмично по 20-30 минути води до доста понижаване на равнищата на тревога. По този метод се предпазваме и от разболяване, тъй като стресът намалява защитните сили на организма.
 Снимка 424137

Болки в тялото

Ако моментите, в които ни боли ту коляно, ту гърба, ту друга част на тялото зачестяват, значи съществено сме се обездвижили и е време незабавно да предприемем ограничения.

Освен в случай че нямаме някакви контузии или болести, облекчаването на болката ще пристигна с раздвижването на мускулите и ставите и с подобряването на кръвообращението в цялото тяло. Но значимото е да бъдем постоянни.

Умора

Липсата на придвижване води и до непрекъснатото възприятие на изнемощялост и неналичието на тонус. Дори положителната храна и здравият сън не оказват помощ, в случай че не правим физическа интензивност няколко пъти в седмицата.

Всяка ниско- или средноинтензивна подготовка с дълготрайност не повече от 20 минути повишава доста равнищата на сила в тялото.
 Снимка 480415

Проблеми с храносмилателната система

Половин час разходка или джогинг преди вечеря освен ще ускори апетита ни, само че и ще забърза метаболизма и по този начин тялото ни ще разгради храната по-бързо. Аеробиката пък форсира дишането и пулса, с което се усъвършенства свиването на чревните мускули и се предотвратява запекът. Независимо какъв тип придвижване избираме, резултатът върху храносмилането е позитивен, написа The Healthy.
 Спортът, тренировките у дома и по какъв начин да поддържаме мотивацията си
Как да останем стимулирани да упражняваме вкъщи

Не е по никакъв начин комплицирано

Проблеми със съня

Често невъзможността да заспим се дължи само на обстоятелството, че просто не сме се уморили задоволително физически. Затова спортът е най-хубавото приспивателно, което обаче не трябва да взимаме директно преди лягане. С постоянно придвижване подобряваме освен количеството, само че и качеството на съня.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР