Споровете и неяснотите около обхвата на санкциите по американския закон

...
Споровете и неяснотите около обхвата на санкциите по американския закон
Коментари Харесай

Появиха се гласове за български закон Магнитски

Споровете и неяснотите към обсега на глобите по американския закон " Магнитски " родиха концепция сходен закон да се гласоподава и у нас. Целта е той да регламентира въвеждането на глобите от Съединени американски щати в българската правна система. Не е ясно дали той ще се разшири до основаването на български санкционен режим против задгранични лица, които се смятат за проблематични от позиция на националната сигурност или стопанската система на страната.

Георги Кадиев: От първия ден ще работя за български закон " Магнитски "

" Настоящото българско законодателство не разрешава наказания против компании, наранени от закона " Магнитски ", заради тази причина единственото, което държавното управление може да направи е да забрани на държавни сдружения да имат отношение с фирмите от листата. Но не могат да се блокират банкови сметки, да се забрани активност на компанията или да се изиска предварително погасяване на заеми (освен в случай че изискванията по заема не го разрешават безусловно) ", смята претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев.

Ако влезе в Народното събрание, той се ангажира от първия ден да работи по закон, сходен на " Магнитски ", в българското законодателство. Според Кадиев сходен нормативен акт би трябвало да разрешава " връщане обратно за 10 години, тъй като всички сме наясно, че Пеевски официално излезе от всичките си компании преди година и към този момент отново е притежател единствено на остарял москвич ".

Адв. Янчо Трончев: Необходими са промени в банковото законодателство
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР