Спорният пакет Мобилност, наречен Макрон, срещу който протестираха българските превозвачи,

...
Спорният пакет Мобилност, наречен Макрон, срещу който протестираха българските превозвачи,
Коментари Харесай

Гласуват днес дали пакет `Мобилност` влиза в ЕП

Спорният пакет Мобилност, наименуван " Макрон ", против който стачкуваха българските превозвачи, се чака да влезе още веднъж за разискване и гласоподаване в Европейския парламент.
 Борисов благодари на петима европейски министър председатели за поддръжката в договарянията по пакета Мобилност I  Леви депутати в Брюксел: Реакцията на държавното управление по пакет Мобилност закъсня
Евродепутатите през днешния ден одобряват дневния ред на работата си през тази седмица. Според предварителните упования пакетът " Мобилност " ще бъде заложен за гласоподаване в сряда.

Тогава ще има и нов митинг на превозвачи пред Европейския парламент.

Франция и Германия твърдо стоят зад приемането на измененията. България, Румъния, Полша, Унгария, Естония, Испания и Португалия са страните съперници на този текст.

Дори и да се стигне до гласоподаване, то ще е на първо четене. След това предстоят така наречен тристранни договаряния сред Съвет, комисия и парламент. Краят на мандата на настоящия Европарламент изтича след месец и в случай че пакет " Мобилност " не мине на второ четене, могат да се чакат промени. 

Българските евродепутати от всички политически партии още веднъж ще работят дружно, с цел да не се случи това, съобщи по БНР Илхан Кючюк от АЛДЕ.  

Шансовете обаче това да стане не са огромни, признава сътрудника му от Европейската национална партия Андрей Новаков. Евродепутатите, които поддържат този пакет, са повече от нас.  Въпреки това на няколко пъти се е случвало да съумяваме да обърнем гласуването, добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР