Спорният меморандум за разбирателство, подписан между правителствата на Турция и

...
Спорният меморандум за разбирателство, подписан между правителствата на Турция и
Коментари Харесай

Гърция: Договорът между Турция и Либия заплашва стабилността на региона

Спорният меморандум за съгласие, подписан сред държавните управления на Турция и Либия Триполи по отношение на делимитацията на морските граници, съставлява опасност за районната непоклатимост, съобщи представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Петсас, оповестява „ Катимерини ”, представен от БГНЕС.
По време на постоянен брифинг той удостовери, че Гърция е изпратила две писма до Организация на обединените нации, в които са разказани възраженията на Атина против съглашението. Гръцката страна го преглежда като блян към разширение на правата Турция да прави сондажни действия в Източното Средиземноморие и нарушава суверенитета на морските граници на Гърция и Кипър.
Петсас повтори позицията на Атина, че подписания меморандум сред Турция и Либия е „ незабележим ” и добави, че Гърция ще упорства за наказания от Европейски Съюз по отношение на двете страни.
Коментарите на държавния представител идват преди съвещанието на гръцкия Съвет по външни работи, който ще се ръководи от министъра на външните работи Никос Дендиас след завръщането му от Брюксел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР