Спорните промени в акциза на бездимните цигари влизат в парламентаПарламентът

...
Спорните промени в акциза на бездимните цигари влизат в парламентаПарламентът
Коментари Харесай

Спорните промени в акциза на бездимните цигари влизат в парламента
Спорните промени в акциза на бездимните цигари влизат в Народното събрание
Парламентът ще прегледа през днешния ден на първо четене измененията в Закона за акцизите и данъчните хранилища, предвиждащи смяна в използваната ставка за облагане на нагреваемите тютюневи произведения, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки че в първичния текст на законопроекта е записано предлагането за уеднаквяване на акцизната ставка на бездимните цигари с този на стандартните, ръководещите поеха ангажимент да внесат промени сред двете четения. Новото предложение планува акцизът да се мери на база на количеството тютюн и ще е 40% от ставката за елементарните цигари.

В в този момент настоящите разпореждания акцизната ставка е в размер на 152 лв. за кг, което прави данък в размер на 0,93 лева за кутия.

Първоначалното предложение даже провокира разделяне в ръководещата коалиция. От Вътрешна македонска революционна организация, една от партиите в състава на „ Обединените патриоти “, се оповестиха срещу него. Аргументите има бяха два - предлагането не е било в съгласие с парламентарната им група и прецизната акцизна политика на Европейска комисия, която дава късмет на това ново произведение да способства за възстановяване на здравословното положение на европейските жители. Премиерът даже разгласи, че законопроектът ще бъде отдръпнат, само че след съвещание на съдружния съвет се стигна до консенсус.

В рамките на пленарното съвещание депутатите ще дебатират и по промени в Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински експерти. Те плануват зъботехниците и помощник-фармацевтите, които упражняват контролирани специалности, да имат своя съсловна организация, която да дава опция за саморегулация и надзор над дейностите, които те извършват. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР