Според земеделския министър Румен Порожанов, основната предпоставка за поскъпване на

...
Според земеделския министър Румен Порожанов, основната предпоставка за поскъпване на
Коментари Харесай

Нов Обрат! Ето Какво Съобщи Министър Румен Порожанов За Поскъпването На Най-Важния Продукт!

Според земеделския министър Румен Порожанов, главната причина за повишаване на хляба е повишаването на цената на пшеницата, която е скочила с близо 20% - от 290 лева за звук при започване на сезона до 350 лева И въпреки всичко той счита, че повишаване с 20-30 ст. за кг самун е доста. Според Порожанов, огромните вериги са барометър на цените. Затова той към този момент се е срещнал с няколко от тях.

Това, което получих като увещание е те да работят не с облага върху хляба, а да работят единствено и само да покрият, в случай че има някакви разноски по брак или други разноски в самата верига. Т.е. хлябът да не бъде калкулиран с облага, съобщи Порожанов.

След като организира диалози с всички търговски вериги, Порожанов ще желае те да се срещнат и с премиера Бойко Борисов. Все отново министърът е безапелационен, че не може да се подписва споразумение с тях, тъй като това би означавало картелно съглашение, разясни Порожанов.

Относно настояването на Българска социалистическа партия за по-ниска ставка на Данък добавена стойност за хляба, министърът съобщи, че в множеството страни на Евросъюза има най-ниска ставка за насъщните артикули, само че решението за това е на финансовото министерство, счита Порожанов.

Това е обвързвано със непоклатимост на приходите. В този подтекст не се планува със законодателния пакет на данъчните закони да има спомагателна ставка за какъвто и да е различен артикул, в това число и за хляба, съобщи министърът на земеделието.

От друга страна, намаляването на ставката Данък добавена стойност съгласно Порожанов, ще даде опция сивият бранш у нас да излезе на ярко.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР