Според защитата на втория подсъдим има свидетелства, че политикът не

...
Според защитата на втория подсъдим има свидетелства, че политикът не
Коментари Харесай

Поискаха допълнителна експертиза по делото за катастрофата с Лютви Местан

Според отбраната на втория обвиняем има свидетелства, че политикът не е излязъл от кръстовището от вярното място

Допълнителни калкулации на специалистите, направили автотехническата експертиза, ще имат задачата да дефинират изходното местонахождение на автомобила на Лютви Местан при злополуката край момчилградското село Загорско. При случая през 2019 година почина бебе на шест месеца. Искането е входирано като молба от отбраната на втория обвиняем по делото – бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед. Това разгласи в хода на днешното съвещание арбитър Георги Милушев. Той дефинира настояването на юрист Петра Свиленова да бъде почетено, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самата адвокатка изясни, че има свидетелски показания на трима самостоятелни очевидци, съгласно които Лютви Местан не е излязъл от вярното място. „ Имаме спомагателни въпроси към автоекспертите, които да дадат отговори на тези въпроси, свързани със свидетелски показания, които не са регистрирани за изходната позиция на господин Местан, излизайки от кръстовището, и да създадат нови калкулации съгласно тези свидетелски показания “, изясни тя.

Съдът отхвърли като неоснователни останалите отправени претенции от страна, както на частното обвиняване, по този начин и на Лютви Местан, който изиска разпит на нови очевидци и специалисти, както и условието на Проект за смяна в организацията на придвижване на път Кърджали – Маказа от 2020 година Оставянето без почитание на настояванията докара защитаващият се самичък в днешното съвещание Местан да изиска за следващ път отказ на съда. Съдът не си даде отказ.

Минути след края на днешното съвещание Местан изясни, че до края на делото на тази инстанция (ниво Окръжен съд), ще се пази самичък, тъй като съгласно него съдията по делото е привързан и няма значение кой го съставлява пред магистратите.

„ Пред мен е един обвинителен акт, който се учредена на неспособен протокол за оглед, цялостен с неистини. Основава се на манипулирани след злополуката обстоятелства и условия и аз рано или късно ще потвърдя всичко това. Но не мога пред този съд, тъй като този съд не просто не чува причини, а отхвърля да вижда очевадни обстоятелства “, сподели Лютви Местан.

В началото на днешното съвещание по делото той се отхвърли от отбраната на двамата си юристи Менко Менков и Нацко Дойчев с претекста, че съдът не им дава опция да извършват защитните си функционалности. Пред публицисти той укори за следващ път в пристрастност съдията по делото. "Става въпрос не просто за естествена преднамереност. Става въпрос за користолюбие и за външно влияние. За това приказвам и за проведена скица, която цели да ме осъди “, заключи Лютви Местан.

Следващото съвещание по делото бе планувано за 26 септември от 10:00 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР