Според университета Джонс Хопкинс повече от 550 000 души по

...
Според университета Джонс Хопкинс повече от 550 000 души по
Коментари Харесай

Кой умира и кой оцелява при COVID-19?

Според университета „ Джонс Хопкинс ” повече от 550 000 души по света към този момент са умрели вследствие на заболяване COVID-19, съобщи БГНЕС.
Това усилва натиска върху науката да разбере повече за факторите, които благоприятстват за съществено заболяване или даже гибел. И по този начин, кой е най-застрашен е въпросът, на който „ Юронюз ” желае да даде отговор?
За да се разбере какво благоприятства тежко протичане на болестта от ковид , би трябвало да се получат и проучват големи количества данни за пациентите. От името на английската Националната здравна работа откривателите сътвориха платформата OpenSAFELY. Това е платформа за сигурен здравен разбор, която обгръща 40 % от всички пациенти в Англия. Данните за първична грижа от 17 278 392 възрастни са анонимни и са свързани с 10 926 смъртни случаи, свързани с COVID-19, написа сп. " Nature ".
Смъртните случаи, свързани с Коронавирус 19, са свързани с:
• Мъжки пол
• По-висока възраст - Повече от 90 % от пациентите с ковид, които са умряли в Англия, са били на възраст над 60 години.
• диабет
• Тежка астма и разнообразни други болести
• настоящи ракови болести
Генетичният генезис също играе роля.
В съпоставяне с хора от бял етнос чернокожите и южноазиатците, даже откакто се приспособяват към други фактори, са изложени на по-висок риск.
Не се загатва високото кръвно налягане. Пушенето на тютюн може даже да понижи риска. Учените непрестанно имат достъп до спомагателни масиви от данни. Резултатите постоянно се актуализират и уголемяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР