Според унгарския премиер оградите защитават цяла ЕвропаУнгарският премиер Виктор Орбан

...
Според унгарския премиер оградите защитават цяла ЕвропаУнгарският премиер Виктор Орбан
Коментари Харесай

Виктор Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на съюза

Според унгарския министър председател оградите пазят цяла Европа

Унгарският министър председател Виктор Орбан насочи през днешния ден апел към Европейския съюз да финансира издигането на огради по външната граница на блока, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това съживява тази от дълго време считана за неприемлива концепция в навечерието на срещата на върха на водачите от Европейски Съюз, на която ще се разисква ограничението на противозаконната миграция.

Между страните в Европейски Съюз има съществени различия по отношение на поделянето на разноските по грижите за бежанците на тяхна територия. От години блокът концентрира своето внимание върху подсилване на външните си граници, с цел да не разреши на бежанци да идват по неофициални - и постоянно рискови - направления.

Държави като Полша, Унгария и Словения издигнаха погранични огради, с цел да държат надалеч бежанци и мигранти, макар че Европейската комисия, която дава отговор за общия бюджет на блока, до момента отхвърля да заплаща за такива огради с изказванията, че това ще опонира на демократичните демократични полезности и човешките права.

В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз за ограничението на противозаконната миграция с сътрудниците си от Полша, Белгия, Финландия, Малта и България, Орбан насочи апел към блока да финансира такива планове.

Унгарският министър председател сподели, че " оградите пазят цяла Европа ", уточни неговият представител, представен от унгарската телеграфна организация МТИ.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано отхвърли финансирането на " огради от бодлива тел или стени ", макар че Брюксел предлага отпущането на средства за материална гранична инфраструктура като съоръжение за наблюдаване, отбелязва Ройтерс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР