Според тях Украйна е определила количествено тази финансова нужда преди

...
Според тях Украйна е определила количествено тази финансова нужда преди
Коментари Харесай

Der Spiegel: Г-7 планира финансова подкрепа от 30 милиарда евро за Украйна

Според тях Украйна е определила количествено тази финансова потребност преди края на годината. Отбелязва се, че към пет милиарда евро се харчат месечно, по-специално за заплащания на държавни чиновници или пенсионери, които Украйна към момента не може да заплати сама.

Помощта ще бъде предоставена под формата на заеми и безплатни средства, което ще значи, че Киев няма да би трябвало да връща цялата сума. Сумата от 30 милиарда евро планува военните дейности да приключат до една година.

Обикновено размерът на помощта, която Г-7 отпуска, се разделя сред тези страни съгласно тяхното равнище на икономическо развиване. По-специално Германия се подрежда на трето място измежду страните от Г-7.

Въпреки това, отбелязва, не всички страни поддържат този план. По-специално, една европейска страна към момента не е дала единодушието си да взе участие в програмата. Текат и полемики дали Украйна в действителност би трябвало да получи пари като " подарък ".

Припомняме, че Г7 включва Германия, Съединени американски щати, Англия, Япония, Франция, Италия и Канада.

Spiegel прибавя, че Обединеното кралство и Съединени американски щати са по-силни. По-специално те оферират да се конфискуват огромни количества активи на съветски олигарси и да се употребяват за финансиране на помощта за Украйна. Ето за какво към момента не е ясно дали страните от Г-7 ще могат да одобряват този пакет от финансова поддръжка за Украйна идната седмица, заключава немското издание. И прибавя, че е допустимо държавните и държавните ръководители да реализират съглашение едвам на срещата на върха през юни.

Превод и редакция: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР