Според тях светът се управлява от педофилски елити, подкупни медии

...
Според тях светът се управлява от педофилски елити, подкупни медии
Коментари Харесай

Те отричат пандемията, боготворят Тръмп и обвиняват евреите: Q и неговите последователи в Германия


Според тях светът се ръководи от педофилски елити, подкупни медии и алчни предприемачи. Те отхвърлят пандемията, боготворят Тръмп и упрекват евреите. Журналистическо следствие на Дъждовни води по следите на QAnon в Германия.

“Пред Капитолия те се борят ЗА ВСИЧКИ НАС! КОЛКО СМЕЛИ ХОРА! БЛАГОДАРЯЯЯЯЯ ”. Съобщението е последвано от три сърца. 

Денят е 6 януари 2021 година. В Германия часът е 19:31.

“Дойче Веле ” от месеци следи групата “Q Patrioten 24!! “ в приложението “Телеграм ”. В нея известия си обменят запалени почитатели на Тръмп в Германия. Те са уверени, че техният кумир е бил излъган по време на президентските избори в Съединени американски щати през ноември.? За тях е ясно: Педофилиският политически, медиите, разпространяващи подправени вести (Fake News Media, както ги назовава и самият Тръмп), и корумпираните стопански водачи. Тези убеждения синтезират ядрото на

Най-популярните тематики: Тръмп, пандемията и имунизациите

По време на конфликтите във Вашингтон от 6 януари в групата “Q Patrioten 24!! “ с еуфория се популяризират фотоси и видеоклипове от събитието. “Народът желае Тръмп, а не Байдън! ”, четем в известията.

След новината, че четирима души са изгубили живота си по време на щурма на Конгреса, в групата настъпва тишина. Към обяд на идващия ден обаче се споделя аудиопослание – 17 минути размисли по тематиката, без нито нотка на страдание. Мъж, чието име е известно на Дъждовни води, приказва със споен и бездънен глас. Псевдонимът му в групата е “Connectis ”, в действителния живот вероятно е изпълнителен шеф на компания за недвижими парцели покрай Берлин. “Connectis ” е измежду админите и най-активните участници в чата. Той приказва за “кулминация ” и “финал ”. Твърди, че Джо Байдън в никакъв случай няма да стане президент, тъй като ще го спрат патриоти, “каквито има и измежду военните ”.

“Q Patrioten 24!! “ не е измежду най-големите групи в “Телеграм ”, сплотяващи, само че за сметка на това нейните 2700 членове са извънредно дейни. Само в последните три дни преди публикуването на това следствие на Дъждовни води, групата е повишена с още 100 почитатели. Кои са тематиките, които ги вълнуват най-вече? Освен Доналд Тръмп и изборите в Съединени американски щати, в центъра на вниманието им е пандемията (те я отричат) и акцията по имунизиране, против която също се борят. В групата се срещат и прояви на антисемитизъ.

Протест в Берлин против рестриктивните мерки поради ковид

Снимките и видеоклиповете, споделяни в " Q Patrioten 24!! ", демонстрират, че част от членовете ѝ вземат участие в митингите против ограниченията за ограничение на пандемията, в това число и в опита за щурмуване на Райхстага в края на август 2020 година.

QAnon набира от ден на ден последователи и в Германия

Последователите на тази тайна доктрина порастват на брой. В " Q Patrioten 24!! " се споделя наличие от над 300 други сходни групи в “Телеграм ”. Сред членовете ѝ откриваме предприемачи, банкови чиновници, артисти и духовни учители. Популярни десни инфлуенсъри в Германия и покровители на тайни теории също са споделяли изявления от групата. Сред тях е и Ева Херман, някогашна водеща на новините в публичната телевизия ARD. 

Преди 2020 година почитателите на QAnon в Германия бяха по-скоро нишов феномен. В момента обаче немската общественост е най-голямата отвън англоговорящия свят. “Пандемията сътвори такава неустановеност, каквато множеството хора в никакъв случай не са преживявали. Конспиративните разкази оферират нужното им чувство за надзор и осъзнаване ”, изяснява Симоне Рафаел от фондация „ Амадеу Антонио “. Особено привлекателна е опцията всеки да способства и донапасне теорията, споделя още тя. Приложението “Телеграм ” е извънредно подобаваща платформа за връзка, защото в него даже рисковите отзиви доста рядко се санкционират.

Един от най-големите немски канали на QAnon в „ Телеграм “ към средата на март 2020 година имаше към 21 хиляди клиенти. Днес те са съвсем 164 хиляди. Фондация „ Амадеу Антонио ” счита, че почитателите на тази доктрина в Германия сега са към 150 хиляди, а наклонността върви нагоре.

Привърженици на QAnon показват пред Бранденбургската врата в Берлин

На въпрос на Дъждовни води от Федералната работа за отбрана на конституцията дават отговор, че не разполагат със статистика за точния брой. Има “голям брой уеб страници, блогове и канали в YouTube, чийто обсег не може да бъде измерен нито количествено, нито качествено ”, споделя говорителка на немското вътрешно разузнаване.

Кой е Q?

Последователите на QAnon са уверени, че се борят против злото. Зад всичко стои феноменът “Q “, който, съгласно тях, е почитан чиновник в Министерство на енергетиката на Съединени американски щати и има пряк достъп до Доналд Тръмп. От 2017 година той разгласява в интернет криптирани известия, така наречен Q-Drops  ( " Q-капки ”), които към този момент наброяват близо 5000. За поддръжниците на QAnon-теорията те са като пасажи от религиозна книга, които би трябвало детайлно да се проучват. От 8 декември насам Q не се е появявал в мрежата.

След щурма против Капитология някои от членовете на " Q Patrioten 24!! " наподобяват разколебани. Но в групата това не се толерира: „ Или си родолюбец или изменник. Сега основата на пирамидата ще бъде съборена. Всичко върви по проект! “

На 16 януари " Connectis ” оповестено последното си до този миг (19.01) аудиосъобщение. " На 20-ти или към 20-ти " нещата ще " поемат по своя път ". Военните във Вашингтон могат да „ арестуват Байдън и да се погрижат всичко да премине безпрепятствено “. Според " Connectis ”, най-после Тръмп ще излезе победител. „ От моя позиция няма друга опция “.

Дъждовни води се свърза по телефона и документално с мъжа, който стои зад псевдонима, с цел да му зададе въпроси за QAnon и ролята му в групата. По телефона той звучеше очевидно сюрпризиран и изиска въпросите документално. След като те му бяха изпратени, Дъждовни води по този начин и не получи отговор.

През 2019 година изтече вътрешен документ на ФБР, в който се приказва за QAnon като за вътрешна терористична опасност с капацитет за принуждение. И до през днешния ден обаче американските сили за сигурност не са огласили публично мнение по въпроса. В Германия QAnon също не е обект на наблюдаване от страна на службите. Те към момента не са подхванали тази стъпка, макар че членовете на придвижването насочат директни апели за принуждение. “Продължавате ли да мислите, че без принуждение можете да съборите системата? ”, пита един от членовете на “Q Patrioten 24!! “. “В една “война ” би трябвало да се дават и жертви ”, четем още в известието му. 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР