Според това са случаи, които засягат публични лица, заемащи ръководни

...
Според това са случаи, които засягат публични лица, заемащи ръководни
Коментари Харесай

МВР разкри кои са 116-те случая „потънали“ в прокуратурата. Държавното обвинение пищи: Това е атака

Според това са случаи, които засягат обществени лица, заемащи управителни длъжности в държавните и общински администрации от началото на предходната година.

Случаите касаят: Служители на Областна администрация София-град; Кметовете на София, Видин и още няколко общини; Магистрати от прокуратурите в Ямбол, София и Бургас; Служители на столичната здравна каса; Ръководството на БНБ; Служители на Българската организация за инвестиции; Директорът на здравната каса в Плевен; Директорът ОПОС и някогашен шеф на кабинет на МОСВ; Служебният министър на здравеопазването; Директорът на Национален замък на културата (НДК); Главният проектант на София; Главният прокурор и свързани с него лица; Депутат.

Реакцията на прокуратурата не закъсня. От държавното обвиняване дефинираха обявата на Министерство на вътрешните работи като „ офанзива “ от „ лица, краткотрайно ръководещи институции на изпълнителната власт “.

„ Никъде в българското законодателство не е планувано наблюдаващите прокурори да уведомяват за подхванатите дейности органите на Министерство на вътрешните работи, още по-малко, вътрешния министър, който няма подготвеност по осъществяването на процесуални дейности “, акцентират от прокуратурата.

„ Свидетели сме на следващата едностранна офанзива от страна на изпълнителната против правосъдната власт. Прокуратурата няма да разреши да бъде въвлечена в неконструктивен „ разговор “, който погазва конституционно заложения принцип за разделяне на управляващите. Против интереса на българските жители е прокуратурата да схване метода, налаган от лица, краткотрайно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушение устоите на правовата страна “, допълват те.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР