Според столичния кмет Йорданка Фандъкова битовото отопление, особено с изгаряне

...
Според столичния кмет Йорданка Фандъкова битовото отопление, особено с изгаряне
Коментари Харесай

Битовото отопление най-много задушава софиянци

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова битовото отопление, изключително с изгаряне на боклуци, съдържащи нездравословни субстанции, е най-големият камшик за софиянци, без значение, че във въздуха се смесват още изгорели газове от колите и фини прахови частици.

" Очевидно е, че най-сериозният проблем през зимата е битовото отопление. При най-сериозните равнища, които бяха през уикенда, най-голямото замърсяване още веднъж беше през нощта ", сподели Фандъкова в изявление за утринния блок на Нова телевизия.

" Горенето на дърва и въглища е сериозна причина, за това са и ограниченията, които поискахме и предприемахме. В няколко региона на София имаме проблеми с изгарянето на боклуци. Това крие риск за здравето на хората. Живеещите в тези квартали безусловно виждат горенето през прозореца. Понякога е мъчно да се диша. Ние сме в контакт с жителите, по тяхно предложение желаех и смяна на законодателството, с цел да може да се криминализира ", изясни столичният кмет.

Имаме мобилна станция, която, изключително при прогноза за по-сериозни превишения, изпращаме на Орлов мост. Доста постоянно имаме данни от там. Те не се разграничават доста от останалите пет, заяви Фандъкова.

" Общо са пет станциите, те са на Националната организация по околна среда. Това са формалните измерватели, на база на които ние взимаме нашите решения. Аз проследявам и гражданските станции ", разясни тя.

" Още предходната година имахме публични срещи при министъра на околната среда и водите с екипа, който инсталира и поддържа гражданските станции. Работи се по този начин, че да могат да се съпоставят и данните да бъдат сигурни. Гражданските станции са по-скоро датчици. Официалните решения ние взимаме на база на формалните станции, само че следим всичко ", разгласи Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР