Според социолозите от агенция Екзакта ГЕРБ-СДС категорично е първа политическа

...
Според социолозите от агенция Екзакта ГЕРБ-СДС категорично е първа политическа
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС са категорично първа политическа сила, водят срещу ПП с близо 10%, показва последното изследване на агенция "Екзакта"

Според социолозите от организация Екзакта ГЕРБ-СДС изрично е първа политическа мощ с поддръжка 26, 4 % от деклариралите, че ще гласоподават. " Продължаваме промяната " е с близо 10%, събирайки едвам 16,8 %.
 
 Трети са Движение за права и свободи с 12,6 %, а Българска социалистическа партия е четвърта политическа мощ с 10,8 %. С съвсем еднакъв резултат е " Възраждане " - 10,5 %.  " Възраждане " изпреварва " Демократична България " в битката за петото място. Коалицята ан Иванов и Атанасов събира 8 %. " ИТН " получава 4,5% поддръжка, а " Български напредък " - 4,2%.
 
Избирателите на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия и на Движение за права и свободи са в най-висока степен мобилизирани, съгласно нашите данни, освен това още през цялото време на акцията. В крайната фаза на акцията записваме растеж на мобилизацията на електоратите на Демократична България и на " Възраждане ". Все още тече развой на готовност на електората на Политическа партия.
 
Няма значими промени в мобилизацията на Има Такъв Народ спрямо времето от началото на акцията.Това е предстоящо, поради спецификите на този електорат. Електоратът на " Български напредък " към 25 септември остава в по-малка степен мобилизиран.
 
Към 25 септември 16% от българите показват, че твърдо са решили да гласоподават на 2 октомври, само че към момента не са избрали за кого ще дадат гласа си. Този дял подсказва, че до самия завършек на изборния ден са вероятни промени в подреждането на партиите с близки резултати, които не могат да бъдат регистрирани надеждно седмица преди вота.
 
 Специфика на вота Специфика на вота Източник: Екзакта
Седмица преди вота, към 43% от българите са изцяло уверени, че на 2 октомври ще отидат да гласоподават, само че съществува възможност да настъпят промени вследствие на акцията от последната седмица.
 
Към 25 септември са показали, че сигурно имат намерение да гласоподават към два милиона и четиристотин хиляди гласоподаватели живеещи на територията на България. Ръст на интензивността може да пристигна от деклариралите, че ще гласоподават, само че към момента нерешили за кого да дадат гласа си, а спад в интензивността може да настъпи вследствие на политическите изяви от последната седмица на акцията.
 
Данните на " Екзакта ” от актуалното проучване демонстрират, че към 25 септември жителите на столицата и на градовете-областни центрове в по-малка степен имат намерение да гласоподават спрямо жителите на дребните градове и на селата.
 
Настоящото национално проучване на Екзакта Рисърч Груп е извършено в интервала от 20 до 25 септември, измежду 1050 пълнолетни български жители в 71 обитаеми места на страната. Работено е със стратифицирана двустепенна извадка с квота по съществени социално-демографски признаци. Методиката на регистрация е директно полустандартизирано " face to face " изявление. Максималната неточност при 50%-вите дялове е +/- 3%. Изследването е осъществено със средства на " Екзакта Рисърч Груп ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР