Според събеседниците на изданието сега екипът на Володимир Зеленски решава

...
Според събеседниците на изданието сега екипът на Володимир Зеленски решава
Коментари Харесай

Украинските медии съобщиха за оставка на министъра на отбраната Алексей Резников

Според събеседниците на изданието в този момент екипът на Володимир Зеленски взема решение къде да реалокира министъра, защото „ никой в ​​кабинета на президента на Украйна няма подозрения, че той би трябвало да остане в екипа “. Между другото се обмисля и разновидността Резников, който е правист по обучение, да заеме поста министър на правораздаването. Депутатът от Върховната Рада Алексей Гончаренко приказва за същото на 1 февруари.

В същото време източниците на РБК-Украйна, които също оповестиха за вероятната оставка на Резников, настояват, че " диалозите за преместването му на поста министър на правораздаването не са правилни ". Депутатът от Радата Ярослав Железняк сподели по-рано, че Резников може да отиде на работа в Министерството на стратегическите промишлености.

Събеседниците на двете издания споделят, че един от вероятните претенденти за началник на украинското министерство на защитата е началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов.

Самият Резников разяснява слуховете за уволнението си по следния метод: Нито един служител не е безконечен в стола си. Трябва да сте готови, че този стадий ще завърши. Решението дали да бъде министър на защитата или не се взема от един човек - президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той дава визия за назначението, а Върховната рада назначава. Затова единствено по решение на президента на Украйна ще взема избрани решения. И тогава ще направя това, което Зеленски ми предложи. Ще направя всичко за нашата победа. Професията ми на юрист ми разрешава да мисля оптимистично, че ще намеря забавен план за себе си, с цел да освен печеля тази война, само че и да санкционира военните на Руската федерация.

 

В края на януари няколко високопоставени чиновници бяха уволнени в Украйна след корупционни кавги. На 1 февруари СБУ извърши поредност от обиски в домовете на чиновници и предприемачи. Министерството на защитата на Украйна попадна в един от свадите: ведомството беше упрекнато в закупуване на храна за военнослужещи на цени два до три пъти по-високи от нормалните цени на дребно. Поради това заместник-министърът на защитата Вячеслав Шаповалов подаде оставка, а Богдан Хмелницки, шеф на отдела за държавни поръчки на ведомството, който подписа договорите, беше уволнен.

 

Превод: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР