Според руското външно министерство, украинските сили са виновни за срутването

...
Според руското външно министерство, украинските сили са виновни за срутването
Коментари Харесай

Лавров отправи обвинения срещу Украйна за взривяването на Каховския язовир

Според съветското външно министерство, украинските сили са отговорни за сриването на язовира Нова Каховка, оповестява CNN, съобщи Факти.бг.

В изказването си министерството показва, че разрушаването на язовира е довело до " опустошителна филантропична и екологична злополука " и че екосистемите ще бъдат наранени в региона на река Днепър.

Киев и Москва се упрекват взаимно за взривяването на язовира, макар че не е ясно дали оборудването е било съзнателно атакувано или повода е структурна щета.

Във вторник Кремъл назова случая акт на " бойкот от киевския режим ".

Изявлението на съветското външно министерство отива още по-далеч, потвърждавайки, че Украйна е направила " масирани артилерийски офанзиви " против язовира и " за съзнателно да понижи равнището на водата в язовира Каховка, като е отворила шлюзовете на Днепровската водноелектрическа централа ".

Анализът на CNN демонстрира, че равнищата на водата в резервоара зад язовира са били рекордно високи предишния месец, съгласно осведомителната работа Hydroweb. Същите данни демонстрират, че равнищата са спаднали през тази година, което докара до предизвестие от украинските управляващи през февруари за вероятен дефицит на питейна и селскостопанска вода.

От украинска позиция " единствено Русия може да е предизвикала сриването на язовира, защото оборудването се намира в окупираната от нея територия ", съобщи " Фокус ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР