Според радио Свобода (в Русия то е обявено за чуждестранен

...
Според радио Свобода (в Русия то е обявено за чуждестранен
Коментари Харесай

Повече от 200 души са задържани след протестите срещу мобилизацията в Дагестан

Според радио " Свобода " (в Русия то е оповестено за " задграничен сътрудник " ) след са арестувани надлежно 120 и 110 души. Полицията е образувала осем наказателни каузи, като към момента не е конкретизирано по кой член от наказателния кодекс. На огромна част от участниците са формирани административни протоколи, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Сред арестуваните има публицисти : сътрудникът на Радио Свобода Юлия Вешневецка е била арестувана през вчерашния ден и към момента не е освободена; кореспондентът на " Новое дело " Идрис Юсупов и основният редактор на RusNews Сергей Айнбиндер са били освободени след 17 часа в полицейското ръководство.

Припомняме, че стачкуващи в руската самостоятелна република Дагестан влязоха в конфликти с полицията по време на последните митинги против, оповестена от Путин на 21 септември.

На фрагменти, оповестени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин локални поданици влизат в стълкновения с полицията в районната столица Махачкала.

Дагестан е най-вече мюсюлмански район в Русия, който в миналото се е славел с интензивно принуждение, а полицията и Федералната работа за сигурност (ФСБ) от време на време организират акции против ислямски екстремисти.
 Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност
Руски опозиционери зоват за митинги против оповестената частична готовност

Според Алексей Навални Путин изпраща повече руснаци на гибел поради една несполучлива война

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР