Според публикация на Business Insider, Microsoft вече няколко седмици преговаря

...
Според публикация на Business Insider, Microsoft вече няколко седмици преговаря
Коментари Харесай

Microsoft може да закупи GitHub

Според обява на Business Insider, Microsoft към този момент няколко седмици договаря с мениджмънта на GitHub за придобиване на кодовото вместилище.
Друга известна медия – CNBC – предава, цитирайки личен източник, че двете компании са обмисляли взаимна маркетингова самодейност на стойност $35 милиона. Преговорите по отношение на това последователно са минали към това редмъндската компания да направи сериозна инвестиция в GitHub или дори напряко да придобие компанията. При последно направената оценка на GitHub преди три години, компанията е била оценена на към два милиарда $, сума, която през днешния ден е допустимо да надвишава пет милиарда.

GitHub е скъп източник за софтуерните разработчици по целия свят. Сайтът бива употребен всекидневно за предпазване на код, за нанасяне на промени в него и като източник за снабдяване на обновления, както и дискусионна платформа. Частната компания има повече от 23 милиона самостоятелни консуматори от повече от 1.5 млн. Организации.

Слухове за интерес на Microsoft към придобиването на GitHub се завъртяха в общественото пространство още преди две години. Компанията би била чудесна облага за Microsoft, която ще направи връзката сред разработчиците и компанията още по-топла, а плановете им – по-добре обслужвани.

Понастоящем, GitHub търси нов изпълнителен шеф след напускането на Крис Уорнсрат, който напусна компанията преди близо година. Според непотвърдена информация, компанията може да бъде управлявана от Нат Фрийдман, основателят на Xamarin, компания, добита от Microsoft през 2016.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР