Според проучванията, най-популярните сватбени традиции са младоженецът да има кум,

...
Според проучванията, най-популярните сватбени традиции са младоженецът да има кум,
Коментари Харесай

Вихте няколко интересни сватбени традиции от цял свят

Според изследванията, най-популярните сватбени обичаи са младоженецът да има кум, първият танц като брачен партньор и брачна половинка и кумската тирада. Но с изключение на тези 3 неща, има доста други сватбени традиции, които си коства да проучите и даже да включите във вашата гала.

Събрахме от разнообразни страни по света, които обезпечено ще създадат всяка брачна гала по-цветна и забавна:

1. В Индия и булката, и младоженецът се покриват с паста от куркума тъкмо преди сватбената гала

Като част от обред, наименуван haldi, индийските булки и младоженци се покриват с блестящо жълта паста от куркума преди сватбата. Пастата включва също масло и вода, а омъжените дами са тези, които я нанасят върху щастливата двойка, с цел да благословят и защитят двойката. Ярко жълтият цвят на куркумата също се счита, че носи разцвет на брака на двойката.

2. Танц на $ или парите се танцува в доста страни, в това число Съединени американски щати

Танцът с парите е обичаен брачен танц, който може да се види в доста разнообразни култури, в това число полска, гръцка, кубинска и мексиканска. Всъщност това е известна традиция и в България. Тук се назовава танц на булката. В Съединени американски щати се назовава танц на $ и може да се види по всевъзможни способи. На някои места всички мъже танцуват с булката и й дават пари, а в България няма ограничавания и с булката танцуват както мъже, по този начин и дами. На някои места по света, булката и младоженецът танцуват, а гостите ги заспиват с банкноти.

3. В Индонезия булката и младоженецът се къпят във вода от разнообразни цветя

Тази традиция се назовава Сираман и нормално се организира няколко дни преди сватбата. Родителите на булката и младоженеца ги къпят настрана с цветна вода, направена от няколко разнообразни растения. Душът на младоженците се прави, с цел да почисти духа им и да ги приготви за идващото им пътешестване, брака.

4. В Конго младоженците нормално не се усмихват в сватбения си ден

В Демократична република Конго бракът се смята за сериозен бизнес и булката и младоженецът не се предизвикват да се усмихват по време на цялото събитие. Това включва церемонията, приема и даже сватбените фотоси. Усмивката би означавала, че двойката не гледа съществено на брака.

5. Във Филипините младоженците пускат бели гълъби

На сватбеното празненство филипинските двойки пускат двойка бели гълъби, символизиращи мир, разцвет и благополучие в брачния им живот. Гълъбите се държат в красиво украсена клетка преди стартирането им на независимост и тази клетка от време на време се отваря посредством дърпане на лента.

6. В Гърция шаферите бръснат младоженеца преди сватбата

В Гърция кумът, прочут като Кумбаро, нормално бръсне младоженеца сутринта в деня на сватбата. По-късно околните другари на младоженеца също се причисляват, с цел да му оказват помощ да се облече за огромния ден. Приятелките на булката също й оказват помощ да се облече и приготви.

7. В Гватемала майката на младоженеца чупи камбана

След като младоженците кажат " Да ", майката на брачна половинка цялостни керамична камбана с ориз, брашно и други зърна. Преди да разреши на двойката да влезе в къщата, свекървата разрушава камбаната, която съставлява обилие и разцвет в брака им.

8. В Чехия се слага бебе на леглото на младоженците

Преди щастливата двойка да стане семейство, в фамилното им легло се поставя бебе за плодовитост. След като кажат " Да ", също по този начин е всекидневно да се обсипват с ориз, грах и леща. Всички тези неща символизират изобилието.

9. В Япония булката носи забавна шапка

Традиционната шапка се назовава Tsunokakushi и би трябвало да покрива косата на булката, завършена във висок кок. Шапката е направена от бяла коприна, която пасва на бялото кимоно на булката. Някои хора имат вяра, че шапката се носи, с цел да скрие " рогата " на булката, които символизират ревнивост и нарцисизъм, с цел да може тя да стане нежна брачна половинка.

10. В Италия младоженецът прави серенада на булката в нощта преди сватбата

В нощта преди сватбата бъдещият брачен партньор провежда серенада за булката, благодарение на своите шафери. Предполага се, че серенадата е изненада за булката, тъй че единствено други членове на фамилията могат да знаят по кое време тъкмо ще се случи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР