Според проучване на учени от Харвардския университет, половината от здравословното

...
Според проучване на учени от Харвардския университет, половината от здравословното
Коментари Харесай

5 зеленчука, които са повече вредни, отколкото полезни

Според изследване на учени от Харвардския университет, половината от здравословното меню би трябвало да съдържа плодове и зеленчуци. Въпреки това, даже на пръв взор потребните храни могат да имат негативен резултат върху тялото. Ето кои са петте зеленчука, които са по-вредни, в сравнение с потребни.
Картофи
Уви, те са нездравословни, даже и да не са пържени. Нишестето покачва равнищата на кръвната захар, а соланинът, който се синтезира интензивно от кората им при излагане на слънце, въздейства отрицателно на нервната система. И не е загадка, че картофите имат висок гликемичен показател, т.е. доста бързо се усвояват от организма. Скоро след потреблението им още веднъж ще изпитвате апетит и метаболитните ви процеси ще се нарушат.
Патладжан
Патладжанът е още един зарзават, богат на соланин. И колкото по-зрял е той, толкоз по-вреден е алкалоидът, съдържащ се в него. Соланинът придава на патладжана присъщата мъка и изисква някои елементарни операции, които се ползват преди готвене (просто поставете зеленчука в подсолена вода). Освен това при пържене патладжаните губят всичките си потребни свойства и се насищат с отрови.
 Как да съхраняваме плодове и зеленчуци цялостен месец, без да се скапват Как да съхраняваме плодове и зеленчуци цялостен месец, без да се скапват
Повечето плодовете и зеленчуците се съхраняват на стайна температура. Но в тази ситуация те резервират свежестта си за единствено няколко дни. Предста...
Магданоз и спанак
Въпреки всичките им преимущества, магданозът и спанакът, както всяка друга зеленина, усвояват нитратите по-бързо от другите зеленчуци. Трябва да внимавате с тях при инфектиране на органите на пикочно-половата система.
Чушки
Премахнете го от менюто си, в случай че имате проблеми със ставите. Освен това този зарзават се отличава с високо наличие на към този момент познатия ни соланин.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР