Според проучване на Международната корпорация за данни (IDC), доставките на

...
Според проучване на Международната корпорация за данни (IDC), доставките на
Коментари Харесай

Локдаунът вдигна търсенето на компютри с над 12 на сто

Според изследване на Международната корпорация за данни (IDC), доставките на районен съд - настолни компютри, портативни компютри и работни станции, за EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) ще възлязат на 82,1 милиона през 2020 година, което е 12,7% растеж на годишна база.

Под въздействието на световната пандемия, която не се чака скоро да се преодолее, търсенето на устройства, които да разрешават работа, учене и прилагане на медии от вкъщи, ще продължи да бъде мощно през 2020 година и през първата половина на 2021 година.

Очаква се западноевропейският търговски пазар да се върне към напредък (+ 7,1% на годишна база) през четвъртото тримесечие на 2020 година, защото локдаунът и другите форми на ограничавания форсират прехода към подвижност, като в допълнение изкривяват продуктовия микс в интерес на портативните компютри.

" Втората вълна на пандемията, обвързвана с бизнеса, който към момента минава към неопределена отдалечена работна среда, ще продължи да подкопава търсенето на стационарни устройства ", сподели Лиъм Хол, старши проучвателен анализатор в IDC Western Europe Personal Computing.

" И назад, продължаващото извънредно търсене на мобилни устройства, нужни за подкрепяне на работата от у дома, ще бъде в допълнение подсилено от продължаващите обилни поръчки за потребностите на образованието в доста от основните географски райони на района ", счита специалистът.

Очаква се западноевропейският потребителски пазар да нарасне с 28% на годишна база през последните три месец на тази година, което е третото следващо тримесечие на забележителен напредък, като и двете категории артикули се показват добре. Въпреки предстоящото влияние, породено от прекосяването към мобилни устройства, настолните компютри ще се възползват от възходящото търсене на игри, с цел да забавляват хората вкъщи по време на заключването. Освен това, за сензитивните към цената консуматори, стационарните устройства обезпечават най-хубавото съответствие сред спецификация и цена. Преносимите компютри ще останат пожеланият артикул и ще продължат да претърпяват извънреден напредък, свързан от нуждата да се оборудва всеки член на семейството с устройство за отдалечено образование, както и развлечение, през настоящите интервали на блокиране.

Общият пазар на компютри в района на Централна и Източна Европа се чака да регистрира по-нататъшен здравословен напредък от 12,1% за последното тримесечие на годината. Той ще продължи да бъде движен позитивно от търсенето на портативни компютри, обусловено от нуждата да се оборудват повече членове на фамилията с устройства.

" С използването на по-строги ограничения в доста страни, повече хора, работещи от у дома, поради нараснал интерес към компютърните игри или други средства за онлайн развлечение и повече отдалечено образование, търсенето ще продължи да пораства ", сподели Стефания Лоренц, асоцииран вицепрезидент на персоналните компютри, Системи и инфраструктурни решения, IDC CEMA.

Според специалиста, чака се общественият бранш, изключително просветителният сегмент, да остане доста мощен консуматор в района, като предстоящият размер на продажбите в ЦИЕ е 334 000 устройства, което се равнява на годишен трицифрен растеж. Основна цел за множеството страни в района стана цифровизиране на образованието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР