Според проучване на брюкселското издание “Politico” шест партии влизат в

...
Според проучване на брюкселското издание “Politico” шест партии влизат в
Коментари Харесай

“Politico”: 6 партии влизат в новия български парламент

Според изследване на брюкселското издание “Politico” шест партии влизат в 47-мото Народно заседание в България, написа Фрог нюз. “Изправи се.БГ! Ние идваме!” остават отвън Народното събрание с 3%, а досегашният победител Има Такъв Народ /13%/ сега се състезава с “Демократична България” /10%/ за четвъртото място.

“Продължаваме промяната” /15%/ означи летящ старт и се насочи към Народното събрание със солидна поддръжка от 12% още преди да е ясна програмата на групировката и имената, които влизат в листите. Към днешна дата партията продължава да натрупа доверие и се подрежда трета политическа мощ. Само с 1% преднина е левицата в лицето на Българска социалистическа партия, която се възвръща след неприятните резултати през юли и още веднъж връща старите си позиции.

Спад има в доверието и към “Демократична България”, откакто стана ясно, че държавно управление в границите на 46-тото Народно заседание няма да бъде излъчено. Формацията е изгубила 2% от гласовете на гласоподавателите, демонстрират данните на брюкселското издание.

Движение за права и свободи е последна политическа мощ. Формацията на Мустафа Карадайъ се задържа с 9% и разчита най-вече на корав електорат. Същото е ситуацията и с партия ГЕРБ, които се задържат на първа позиция с 23% от гласовете.

Според подредбата в Народното събрание обаче по всичко проличава, че държавно управление не би могло да бъде излъчено с мандат на Борисовата групировка, защото четири от общо шестте партии, които биха влезнали в Народното събрание, към този момент са дали поръчки, че не желаят да поддържат държавно управление на ГЕРБ.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР