Според проучване, извършено от Института за глобално здравеопазване в Барселона,

...
Според проучване, извършено от Института за глобално здравеопазване в Барселона,
Коментари Харесай

Късната вечеря води до рак на гърдата и простата


Според изследване, осъществено от Института за световно опазване на здравето в Барселона, ранната вечеря е от голяма важност, защото понижава риска от рак на гърдата и простата . Тези, които ядат до

20:00ч. вечерта

или минимум два часа преди лягане, понижават вероятността да развият рак с 20%.

С проучването се цели да се разбере дали храненето съгласно ежедневния темп, въздейства върху болесттите. Участниците са помолени да попълнят въпросник за честотата на хранене, като се преглеждат питателните им привички . Изследвани са 872 мъже и 1 321 дами за интервал от 5 години, измежду които 621 са отчели рак на простатата и 1 205 – рак на гърдата.

Твърди се, че придържането към дневен хранителен модел , е обвързвано с невисок риск от рак, а храненето когато и да е и най-много преди лягане, усилва шанса от развиване на рак на простата и гърдата.

Авторите на изследването споделят, че са нужни спомагателни проучвания, с цел да се схванат аргументите за тези открития, само че всичко демонстрира, че часът на лягане визира способността на организма да преработи храната. Времето на банкет на вечерята има дълбоки последствия за метаболизма и здравето.

Коментира се, че има доста променливи, които могат да развият рак, като комбинацията от тях, води до неговото начало. Късното хранене е един от тези фактори, които способстват за развиването на туморните кафези .

Свързани публикации.. Храни, които ни оказват помощ при тревога 0 Динята е потребна за очите, кожата, сърцето и ни защищава от рак 0 Алтернативните способи за лекуване на рак могат да бъдат рискови 0

Световната здравна организация преглежда работата на смени като друга променлива за раковите болести. Класифицират се хората, които

работят до късно вечерта или през нощта. Взема се поради тяхното недояждане, диета или потреблението на храна преди заспиване. То може да бъде причина за поява на възпалителни процеси , нараснали равнища на лептин и глюкоза и развиване на тумори.

Храненето, директно преди лягане, води до разтревожен сън . Обратното, колкото по-рано се вечеря, е по-добре за храносмилането, за поддържане на тежестта, отбягване на киселини и реализиране на добър сън.

Експертите настояват, че колкото по-дълъг е интервалът сред последното хранене и съня, толкоз по-малко е евентуално да се развият ракови болести .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР