Според проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни

...
Според проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни
Коментари Харесай

Кантарджиев чака до 10 дни бум на заразени в София

Според проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, резултатът от снощните футболни страсти - обятия и целувки - ще се види до десетина дни. Професорът разяснява държанието на почитателите на финала за Купата на България.

" Опасно е. Тези, които са били на мач, когато се върнат у дома, да заобикалят една седмица минимум тесния контакт с възрастните си родители, тъй като три категории хора би трябвало да се пазят в обществото - това са възрастните, над 60 години, които тежко карат болестта. Втората доста значима група, това са хората с хронични болести, а третата група, това са най-рисковите - хората с онкологични, хематологични болести и хората, които са с имунен недостиг ", уточни професорът.

" Не бях на мача през вчерашния ден, само че нашият министър и министърът на спорта Красен Кралев са били, само че го гледах по малкия екран ", посочи той.

" На този стадий се веселя, че политиците се вслушаха - това през ред, а и през стол. Поне уредниците се постараха на основат някаква организация, само че при младите мъже страстта надвива. Това, което предизвестих, че когато се крещи, вика, пее, тогава заразяването е най-възможно, тъй като викайки и пеейки, се основава аерозол, който е рисков ", предизвести той.

Според него българинът би трябвало да свикне с мисълта за ковид и да живее с него.

" Трябва да се съблюдават някакви ограничения, само че не трябва да се прекалява, просто би трябвало да съблюдаваме една мяра – не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат, само че е рационално фамилии да излизат, фамилии да се срещат, само че правилото постоянно е – навън.

Той разгласи, че от епидемиологичните данни ще стане ясно по какъв начин ще продължи футболното състезание у нас и дали то ще бъде доиграно, а и пред аудитория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР