Според президента на Италианската автомобилна федерация (ACI) Анджело Скичи Дамиани

...
Според президента на Италианската автомобилна федерация (ACI) Анджело Скичи Дамиани
Коментари Харесай

Италия може да загуби едното си състезание след 2025 година

Според президента на Италианската автомобилна федерация (ACI) Анджело Скичи Дамиани Италия може да загуби едно от двете си надпревари във Формула 1 след 2025 година.

В момента на Апенините се организират два старта – Гран При на Емилия-Романя на „ Имола “ и Гран При на Италия на „ Монца “. По думите на Дамиани обаче съществуването на тези две надпревари затрудняват бюджета на ACI и това може да докара до загубата на едно от двете.

„ Имола “ съумя да се завърне в календара на Формула 1 през 2020 година вследствие на пандемията от ковид, след което бе част и от календара за 2021, още веднъж като аварийно съревнование. Това се повтори и през предходната година, само че преди него съревнование пистата подписа контракт за домакинство на Формула 1 до 2025 година в това число.
 " Имола " остава в календара до 2025 година
Договорът на „ Монца “ за семейството на Гран При на Италия също изтича в края на 2025 година и съгласно Дамиани след 2025 Италия може да се върне към семейството на единствено едно съревнование на сезон. Такъв беше казусът сред 2007 и 2019, когато единствено „ Монца “ приемаше Гран При на Италия. Преди това, от 1981 до 2006, „ Имола “ домакинстваше на Гран При на Сан Марино, а „ Монца “ на Гран При на Италия.

„ Ние би трябвало да не изоставаме от Формула 1 и за задачата би трябвало да еволюираме. Ще бъде мъчно да продължим (с двете състезания) след 2025. Ние направихме чудеса, с цел да имаме два старта до 2025, само че би трябвало да сте огромни оптимисти, с цел да вярвате, че това ще се резервира по-късно.

„ През предходната година инвестирахме 44 милиона евро за двете надпревари, които минаха доста добре, само че отново регистрирахме загуба, най-много поради огромните разноски по провеждането на всяко едно съревнование, без значение за кое от двете приказваме. Нашият бюджет към този момент е в усложнение, не можем да бъдем оставени сами в това предизвикателство “, сподели Дамиани.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР