Според предварителните резултати от , публикувани от Държавната избирателна комисия,

...
Според предварителните резултати от , публикувани от Държавната избирателна комисия,
Коментари Харесай

Местни избори в Хърватия, шарени резултати

Според предварителните резултати от, оповестени от Държавната изборна комисия, Томислав Томашевич от лявата платформа " Можемо " е водещ в конкуренцията за кмет на столицата Загреб, до момента в който във Вуковар актуалният кмет Иван Пенава има най-вече гласове, предава БГНЕС.
Според отчета на ДИК, оповестен след среднощ, Томашевич е спечелил повече от 45 % от гласовете. В Загреб борбата за второто място се води до самия край – при преброени 99,83 % от гласовете, е несъмнено, че ще има втори тур сред Томашевич и претендента на дясното Движение " Родина " Мирослав Шкоро.
След 100 % от преброените гласове Шкоро завоюва 39 789 или 12,16 %, а претендентът на Партията на труда и солидарността Йелена Павичевич Вукичевич- 36 309 или 11,10 % от гласовете.
 Вучич: Хърватия желае да унижи Сърбия Вучич: Хърватия желае да унижи Сърбия
Сърбия желае да има положителни и правилни връзки с всички в района, а дейностите и изказванията на Хърватия не са израз на почитание към Съ...
В Сплит Ивица Пуляк, претендентът на Центъра за кмет, евентуално ще отиде на втори тур с 27,3 % от гласовете, дружно с Миханович от Хърватска демократична общественост с 22,33 % от гласовете.
Премиерът на Хърватия и ръководител на ХДО Андрей Пленкович оцени нощес, че резултатът на неговата партия на локалните избори е доста добър и съобщи, че тя ще има най-вече представители и кметове на общини през идващите четири години.
Вчера в Хърватия се организираха локални избори, в които участваха над 38 000 претенденти за позиции в представителни органи и изпълнителната власт в 555 града и общини.
Гражданите на Хърватия избираха общински препоръки и кметове в 428 общини, градски препоръки и кметства в 127 града и столицата Загреб, която има статут на окръг, и окръжни събрания в 20 окръга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР