Според политолога Росен Карадимов ако партиите са последователни в обявените

...
Според политолога Росен Карадимов ако партиите са последователни в обявените
Коментари Харесай

Мира Радева: В момента козовете са в ръцете на Слави Трифонов

Според политолога Росен Карадимов в случай че партиите са поредни в оповестените позиции, няма по какъв начин да се образува държавно управление в границите на този парламент.

„ Така наречените протестни партии, без гласовете на Българска социалистическа партия, не могат да сформират правителство”, подсети Росен Карадимов. Според него мълчанието от страна на Слави Трифонов стартира да основава съществено напрежение. „ Зад него стартират да се прокрадват съмнения”, разяснява политологът пред Нова телевизия.

Политологът Антоний Гълъбов разяснява, че съществува и хипотезата за държавно управление на малцинството.

„ Големият въпрос е политиците да поемат отговорност. Първият мандат е за ГЕРБ. Важно е да уважим вота на жителите. Коалицията ГЕРБ-СДС е подкрепена от повече от 800 000 души. Важно е да забележим какъв кабинет ще предложат, тъй като в него ще се съдържа обръщение за вероятно съдействие по нататък. Да се вгледаме първо в избора на ръководител на Народно събрание и по-късно в първия мандат”, разяснява Гълъбов.

И тримата събеседници се сплотиха към тезата, че коалиция сред „ Има подобен народ” и „ Изправи се! Мутри вън!” би била доста сложна.

„ Ако можеха да се обединят, щяха да го създадат преди изборите”, счита Мира Радева.

„ От профила на претендентите на „ Имат подобен народ” се вижда, че това е една демократична икономическа стратегия. Кандидатите за народни представители на тази групировка са хора от междинния и крупния бизнес. Това са хора с ясно демократична ориентировка в икономическо отношение. При ИСМВ имаме ясно тежнение в ляво, към повишаване на ролята на страната в публичния живот”, разяснява Гълъбов.

„ Не видяхме разгърната стратегия от „ Има подобен народ”. „ Изправи се! Мутри вън!” също не са посочили цялостна стратегия. Говорим за възможна коалиция от 3 обединения, която няма болшинство. А 2 от тези 3 обединения са също обединения. Тоест приказваме за шесторна или седморна коалиция, която в това време се нуждае от поддръжката на най-малко още една партия, с цел да сформира държавно управление. Това ми се коства много невъзможно”, разяснява Карадимов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР