Според първоначалните сигнали, получени снощи около 19.30 часа за прострелян

...
Според първоначалните сигнали, получени снощи около 19.30 часа за прострелян
Коментари Харесай

Оповестиха подробности около убийството пред заведение в Лесново

Според първичните сигнали, получени нощес към 19.30 часа за прострелян 31-годишен мъж пред заведение в с. Лесново, създадохме нужната организация, вследствие на която причинителят бе локализиран съвсем незабавно, съобщи комисар Юри Николов, заместник- шеф на ОДМВР- София. Той добави, че въз основа на добитата информация, че 62-годишният мъж е нападателен и въоръжен, взаимно от чиновници на ОДМВР- София, Столична дирекция на вътрешните работи и СОБТ са били подхванати съответните тактически дейности за задържането му без потребление на физическа мощ за най-малък риск. Изградени бяха контролно- пропускателни пунктове в селото за пречистване на лица и коли, а къщата, в която причинителят се укриваше, беше обезпечена със доста полицейско наличие. С оглед тяхната безопасност живущите наоколо бяха евакуирани. При задържането му, тази заран към 6.25 часа,  от мъжа бе конфискувано огнестрелно оръжие, за притежаването на каквото той няма съответно позволение, посочи комисар Николов.

Наблюдаващият прокурор по делото Ралица Данкова добави, че все още няма безапелационни данни мъжът да е страдал от психическо заболяване или да се води на доклад, по отношение на което е назначена съдебно- психиатрична експертиза, която ще обясни неговото положение. Назначена е и експертиза за определяне типа на откритото оръжие, с което има съображение да се допуска, че е осъществено убийството. Точните претекстове към момента са в развой на изясняване, все още първичните данни сочат, че се касае за битов случай, подбуден от кражбата на велосипед.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 115 от Наказателен кодекс под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура, като следва привличането на причинителя в качеството му на обвинен и задържането му за период до 72 часа. Делото ще бъде импортирано в съда с искане за взимане на непрекъсната мярка. Неотложните процесуално- следствени дейности не престават и все още, уточни прокурор Данкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР