Според ново проучванеконсумацията на богатите на антиоксиданти орехи, може да

...
Според ново проучванеконсумацията на богатите на антиоксиданти орехи, може да
Коментари Харесай

Орехите намаляват риска от диабет наполовина


Според ново изследване

потреблението на богатите на антиоксиданти орехи, може да понижи риска от диабет вид 2 съвсем на половина.

То е извършено с присъединяване на

повече от 34 000 възрастни сред 18 и 85 години. Резултатите му демонстрират, че удвояването на потреблението на орехи може да понижи разпространяването на диабет вид 2 с 47%.

Участниците

са били изследвани за диабет благодарение на общи лабораторни измервания, включващи плазмена глюкоза на гладно и хемоглобин A1c. Тези,

консумиращи

орехи, са посочили по-нисък риск от диабет вид 2 спрямо неконсумиращите. Това е без значение от техния пол, възраст, обучение, раса, показател на телесна маса (BMI) и физическа интензивност.

Ядките са в действителност потребни за здравето и неслучайно са препоръчвани от някои от най-хубавите диетолози и здравни специалисти.

Предишни изседвания сочат, че орехите могат да са от изгода и за функционалността на сърцето . Те помогат при регулирането на неприятния холестерол, понижаване на възпалението и възстановяване действието на кръвоносните съдове. Включването на орехите в менюто ни може да понижи риска от струпване на плаки в артериите, като по този метод се понижава риска от сърдечни болести .

Свързани публикации.. Орехите пазят от рак на дебелото черво 1 Орехите намаляват холестерола 1 Орехи - против рак на гърдата 1

Те са единствените ядки, които съдържат доста количество алфа-линоленова киселина (ALA), която е представител на групата на

омега-3 мастни

киселини. Орехите също са богати на протеини и фибри.

Те се състоят от 65% мазнини. Имат ниско наличие на въглехидрати и са богати на фибри. Могат да бъдат включени и в режим за намаляване. Богати са на Витамин Е, витамин В6, манган, фолиева киселина и мед.

Също по този начин, потреблението на орехи всеки ден може да помогне за отбрана на храносмилателната система посредством увеличение на количеството пробиотични бактерии в червата. Освен за

попречване на рисковете от сърдечни болести и диабет вид 2, понижават риска и от развиването на мозъчни болести и рак . Учени от Американската асоциация са стигнали до заключението, че са от особена изгода при предварителна защита за рак на гърдата - най-разпространеният тип рак измежду дамите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР