Според ново проучване на общественото мнение, Уелс би гласувал да

...
Според ново проучване на общественото мнение, Уелс би гласувал да
Коментари Харесай

Проучване: Уелс иска обратно в ЕС

Според ново изследване на публичното мнение, Уелс би дал своя вот да се причисли към Европейския съюз .

Проучване на ITV Уелс откри, че 44% биха дали своят вот за присъединение към Европейски Съюз, с 38% биха дали своят вот срещу .

Уелс гласоподава малко за овакантяване на Европейския съюз на референдума през 2016 година и социологическото изследване демонстрира лек завой към проевропейската позиция, като 12% от гласувалите за Брекзит в този момент споделят, че несъмнено ще гласоподават за присъединение .
 Шотландия се надява скоро да се върне в Европейски Съюз
Шотландия се надява скоро да се върне в Европейски Съюз

Шотландия ще бъде сътрудник и строител на мостове

Резултатите от анкетата демонстрират връзка сред отношението към Европейски Съюз и лоялността на партиите . От гласувалите за консерватори на общите избори през 2019 година 80% биха дали своят вот срещу повторното присъединение, до момента в който 69% от гласувалите за лейбъристите биха дали своят вот " За ", както и 74% от поддръжниците на Plaid Cymru.

Проучването демонстрира, че въпреки поддръжката за концепцията за *независимост на Уелс да е повишена през последните две години, цифрите са се нормализирали, като 22% поддържат, 53% са против и 25%, които не са сигурни .

Чувството на хората за национална еднаквост е главен фактор в отношението им към Европейски Съюз и уелската самостоятелност. Когато бъдат помолени да изберат единствено една народност , повече хора споделиха, че са уелсци , в сравнение с споделиха, че са британци.
 Най-тежки последствия от Брекзит се обрисуват за Ирландия
Най-тежки последствия от Брекзит се обрисуват за Ирландия

Огромни промени в търговията и в напредването...

Според анкетата 45% се дефинират като уелсци, 41% се дефинират като британци, а 6% се дефинират като англичани . Докато 1% се разпознават като шотландци, 1% се разпознават като ирландци, 3% като други, а 3% не знаят.

Проучването на Уелския политически барометър за ITV Cymru Wales и университета в Кардиф е осъществено от YouGov от 11-14 януари 2021 година

*Англичаните завладеят Уелс през 1282 година, когато на власт в Англия е Едуард I. За да умиротвори уелското население, той присъжда на своя наследник Едуард II купата уелски принц през 1301 година Традиция първородният наследник да получава купата принц на Уелс е годна и през днешния ден, като понастоящем принц на Уелс е принц Чарлз.

През 1955 година кралица Елизабет II афишира Кардиф за столица на Уелс, през Средновековието постройката на Уелския парламент е в град Карнарвън, като традицията е сложена от Оуайн Глиндур, провъзгласен за Принц на Уелс през 1404 година в наличието на посетители от Франция, Испания и Шотландия, единственият интервал, когато Уелс е самостоятелна страна със лично ръководство.
 И в Уелс заговориха за самостоятелност
И в Уелс заговориха за самостоятелност

Англия се цепи преди Брекзит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР