Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров

...
Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров
Коментари Харесай

Напрежението между Македония и Сърбия заради "кървавия четвъртък" пак излезе на дневен ред

Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров Сърбия се намесва във вътрешните работи на страната, съобщи скопското електронно издание „ Локално “. Той съобщи това по отношение на наличието на служителя на сръбските секрети служби Горан Живалиевич в македонския парламент по време на така наречен „ кървясъл четвъртък “, прецизира Фокус.  Според новия министър на външните работи на Македония Никола Димитров Сърбия се намесва във вътрешните работи на страната, съобщи скопското електронно издание „ Локално “. Той съобщи това по отношение на наличието на служителя на сръбските секрети служби Горан Живалиевич в македонския парламент по време на така наречен „ кървясъл четвъртък “, прецизира Фокус.

" Ще се опитам да затворя този въпрос със Сърбия без особени кавги, само че това не е положително начало. В Народното събрание на процедура имаше опит за прелом, който се провали. Не може ваш чиновник да бъде част от тълпата, която влезе в Народното събрание, и вие да твърдите, че не се месите във вътрешните ни работи. По-ярък образец за интервенция във вътрешните работи на една страна не може да се откри ", съобщи Димитров пред сръбски медии ". Според него не е добре " построяването на нови връзки със Сърбия да стартира със кавги ".

Припомняме, че Живалиевич провокира голямо напрежение сред двете страни поради влизането в Народното събрание по време на " кървави четвъртък " на 27 април, когато се стигна до побой над депутати, публицисти, в това число и на настоящия министър-председател Зоран Заев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР