Според нея именно мистиката във филма – копродукция между България,

...
Според нея именно мистиката във филма – копродукция между България,
Коментари Харесай

Джералдин Чаплин: Българите са мистични хора, филмът „Лука“ ще ги докосне

Според нея точно мистиката във кино лентата – копродукция сред България, Белгия, Италия, Холандия и Армения, е точно това, което ще „ уцели “ българския фен.

 

Джералдин Чаплин развенча и огромен мит, обвързван косвено с нейния татко. Пред кореспондент на БГНЕС тя опроверга съществуването на публикувано до медиите в България и по света писмо-изповед до нея от известния ѝ татко Чарли Чаплин.

 

„ Това писмо беше съчинено от един ирански публицист. Прекрасно писмо е. Ще ми се да го бях получила, само че няма такова нещо “, сподели актрисата.

 

Във кино лентата „ Лука “ Джералдин играе ролята на Генерала – роля на мъж, само че написана особено за нея.

 

„ Да, аз играя ролята на Генерала в този филм. Джесика (режисьорът и сценарист на кино лентата Джесика Удуърд – бел. ред.) ме попита: „ Можеш ли да играеш мъж? “ И аз споделих: „ Ами ще опитам “. Така и не съумях обаче да докарам задоволително невисок тембър. Но то или тя наподобява по-скоро като някакъв рептил, някакво човеко-влечуго “, разяснява звездата.

 

„ Тя е същински войник и за мен беше доста значимо да е до мен в този план “, сподели от своя страна Удуърд.

 

Младият артист, изиграл Лука, споделя, че макар дребния си растеж, когато „ Джералдин влезе в роля, изпълва цялото пространство и човек просто няма по какъв начин да не ѝ козирува “ (в ролята ѝ на Генерала).

 

Лентата е въодушевена от романа „ Татарската пустиня “ на Дино Будзати, а една от основните функции е поверена на българския артист Валентин Ганев.

 

Тя споделя историята на младия боец Лука (в ролята - Йонас Смълдърс), който копнеещ да влезе в борба, се насочва на север към именитата цитадела Кайрос, където съгласно слуховете негови събратя пазят героично последните останки от цивилизацията.

 

" Лука " е филм за жертвоприношението и рухването на илюзията за великолепие “, по този начин го дефинира самата Джералдин Чаплин в по-ранно изявление.

 

България взе участие интензивно в основаването на кино лентата. Копродуцент от българска страна е " Арт фест “, а финансирането е обезпечено от Националния кино център

 

Проектът е подсилен от стратегия " Творческа Европа “ Медиа на Европейски Съюз и Евроимаж.

 

Премиерата на кино лентата ще се състои в събота, 25 март, в Зала 1 на НДК.

 

Пред българска аудитория звездната потомка на Чарли Чаплин описа за разликата сред Холивуд и европейското кино.

 

„ Всичко в Холивуд е доста друго от правенето на европейско кино. Например щерка ми се снима сега в „ Аватар 3 “. Тя сподели, че се снимала в „ Аватар “, с цел да не я разпознават по улицата “, пошегува се Джералдин.

 

„ Но парите са доста разнообразни, а в този свят в последна сметка всичко се върти към парите. Преди време ми зададоха въпроса: „ Как смятате, трансформирали ли са се нещата в Холивуд за дамите или за цветнокожите? “ И аз се допитах до щерка ми, тъй като се допитвам за всичко до нея.

 

И тя ми сподели: „ Мамо, имам вест за теб – Уил Смит е зелен, тъй като подобен е цветът на парите “. Всичко е за пари. Ако обещано нещо носи пари, то е сполучливо. “

 

Джералдин Чаплин ще получи Наградата на София на Столичната община при престоя си в България.

 

„ Чест е за мен да посетя България “, сподели тя. „ Аз от дълго време желая да я посетя, само че в никакъв случай не съм имала тази опция, макар че имам доста български другари. Била съм и режисирана от български режисьор – в третия ми филм. Беше английски жител и се споделяше Пиер Руф, само че в действителност същинското му име е Петър Увалиев. “

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР