Според нея ГЕРБ-СДС и Демократична България“ могат да бъдат гръбнакът

...
Според нея ГЕРБ-СДС и Демократична България“ могат да бъдат гръбнакът
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Машината продължава да съществува, не е превърната в принтер


Според нея ГЕРБ-СДС и „ Демократична България “ могат да бъдат гръбнакът на бъдещо държавно управление

„ Няма да има тройна работа, не сме трансформирали машините в принтери. В момента се отпечатват толкоз бюлетини, колкото са гласоподавателите. С бюлетини се гласоподава във всички секции с под 300 гласоподаватели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните ще съществува “.

Това съобщи пред bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова.

Тя изясни, че по принцип на всички избори се разпечатват хартиени бюлетини, в случай че вероятно се случи нещо с машините за гласоподаване, да се премине към хартиено такова. За всеки един български жител има разпечатана хартиена бюлетина и тя в никакъв случай не си е тръгвала. Да върнеш правото на избор на хората по какъв начин да гласоподават с хартия и машина - за какво да лишаваме правото на хората да гласоподават, както пожелаят, запита Десислава Атанасова.

„ Нямаме почитание към практики на „ Продължаваме промяната “ – с неистини и операции да нагнетяват публично напрежение по тематиката с Изборния кодекс “, уточни тя.

„ Представете си, че 99% от българите желаят да гласоподават с машина и ще го създадат, а 1%, който ще гласоподава с хартия – за какво би трябвало да им лишаваме опцията да вземат участие в изборния развой “, добави ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание.

Според нея получилият се конфликт основава риск от понижаване на изборната интензивност.

„ Ние, когато осигурихме средства за закупуване на тези машини, сме го създали с една цел – доверието в изборите да е високо. Сега се оказва, че обстоятелствата, машините, кодовете и флашките стават разменна монета сред партиите “, сподели още Атанасова.

„ Район чужбина остава, броят на заявките остава 40, членовете на ЦИК остават, Общественият съвет към ЦИК остава, остава флаш паметта, която пази данните. Премахваме тъмните стаички. Ще има видеонаблюдение онлайн, а видеозаписът ще се предава “, добави тя.

„ Машината продължава да съществува. Даваме опция на гласоподавателите да подсигуряват вота си по един или различен метод. Темата се преекспонира, с цел да не сформират държавно управление “, безапелационна е тя.

„ Продължаваме промяната “ оповестиха, че няма да вършат кабинет, в случай че има опция да се гласоподава с хартиена бюлетина “, уточни Атанасова.

Тя добави, че коалиция с Българска социалистическа партия няма и даже има решение на ГЕРБ по тематиката – „ има по разнообразни тематики болшинства, които се образуват “.

„ Няма нищо по-нормално партии от едно европейско семейство – „ Европейската национална партия “, ние и „ Демократична България “ можем да сме гръбнакът или дружно да съставим държавно управление. След като ние сме в това европейско семейство – по какъв начин може да не намерим тематики, по които да си приказваме, тъй че да имаме постоянно държавно управление “, съобщи Десислава Атанасова.

„ На срещата с „ Демократична България “ декларирахме, че сме подготвени на диалог за действителна правосъдна промяна и по всевъзможни други тематики. Ние подкрепихме антикорупционните закони. Има полезности и благоприятни условия този разговор да продължи “, безапелационна бе тя.

Според нея едно евроатлантическо образувано болшинство ще е доста по-силно.

ГЕРБ ще показа предложенията за членове на Министерския съвет след връчването на мандата от президента Румен Радев.

„ Който вземе мандата от президента Румен Радев, той ще е министър председател “, добави Атанасова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР